Hur man byter en bil antenn med en CB Antenn

Byta en bil-aktien AM /FM-radioantenn med ett Citizens Band modell ger antennen en "stealth" utseende och kräver mindre ändringar till fästet. Den genomsnittliga CB Användaren kan modifiera ett fäste bilantenn för användning med en CB-antenn i ca 20 minuter. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
Visa fler instruktioner
1

bort AM /FM-radioantenn genom att vrida antennen masten i en moturs riktning, då vrida fästet är endast tillgänglig moturs också. Detta kommer att frigöra axeln klämman nedanför berget, och hela antennen kan manipuleras av antennen hålet. Antennkabeln kan vara hårt fast i antennen och måste kopplas bort från radion och dras ut helt. Det kan vara svårt att byta ut denna kabel om det behövs. Binda en del av snöre eller tråd till antennen tråden och lämnar den på plats bakom radion är ett enkelt trick för att hålla sin bana intakt.
2

Ändra antennmonteringen att rymma CB antennens större mast och kabelanslutningar. Beroende på modell, kan fästet tas isär för att möjliggöra borra hålen till en större diameter. På vissa modeller kan det vara lättare att skruva en gängadapter till den positiva masten anslutning (finns på byggvaruhus) utan att återanvända det gamla fästet hårdvara. Standarden kontaktytor för en majoritet av CB koaxialkablar är RJ-8 (x) stil, som använder en tråd adapter för att ansluta koaxiala sida till antennen masten. Denna adapter har en plastbricka polaritet separator som förhindrar centrum kärnan från grundstötning ute på berget. Säkra skålformade gamla fäste på adaptern med JB Weld eller liknande värmetålig epoxi, var noga med att hålla brickan polaritet separator på plats. Den översta antennen bult av antennadaptern ska sticka ut från toppen av berget, med axeln klämman på undersidan.
3

Kör den koaxiala CB antennen till radion plats genom med strängen för att dra den genom instrumentbrädan från antennmonteringen. Kabeln är större än en vanlig AM /FM-radio antennkabel och har betydligt större kontakter, så ta försiktighet för att inte skada fordonet samtidigt som du drar kabeln.
4

Placera axeln klämma in antennen hålet och vrid den övre antenn-adapter i en medurs riktning. Axeln klämma ska nypa metall läppen av hålet och dra åt fästet. Eftersom CB antenner är oftast tjockare och tyngre än AM /FM radio antenner, är det rekommenderat att installera en vanlig CB antenn fjäder mellan antennen och adaptern tråden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83304.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.