Mopar 383 HP Secrets

Chrysler 383 big block V8-motor, som erbjuds mellan 1959 och 1971, erbjöds i fem modeller av Chryslers stora sedaner, däribland 300, Windsor, stad och land, Saratoga och Newport. Knep för att bygga hästkrafter i dessa motorer innefattar sådana saker som ökar förskjutning, motor ombyggnad och naturligtvis utnyttjar överladdade system. Även mindre populär än Chrysler Hemi motorer, motorer i denna familj är riklig och kan billigt erhållas från många lokala rädda varv. Kamaxel och ventilmekanism

Installera en ersättare kamaxel i 383 tillsammans med en mer effektiv ventil tåg kan avsevärt öka makten över de interna lager motor. Kamaxlar bestämma ventillyft och varaktigheten av tider ventil öppettider. Använda eftermarknaden kammar resulterar i motorn att kunna ta in mer bränsle /luftblandningen i cylindrarna än vad som är möjligt med lager kamaxlar, vilket ökar kraften. Roller vipparmar och fjädrar arbeta parallellt med kamaxeln för att förbättra effekt, genom att reducera friktionen på komponenterna gasarmaturen, vilket minskar värmeutveckling och ökar ventilstyrning effektivitet. Addera Inlopps och avgassystem

Inlopps och komponenter avgaser är bland de vanligaste och enkelt installeras prestanda komponenter för din 383 Mopar motor. Kall luftintaget system kan användas tillsammans med kåpa induktion huvor för många bilar som drar kall luft från utsidan av motorrummet, snarare än att använda uppvärmd luft från motorrummet. Den ytterligare luften effektivt stoppas in i insugningsröret, vilket ger ytterligare kraft till motorn. Installationen av en eftermarknad eller anpassade avgassystem kan ytterligare öka motorns effekt genom att minska mängden av mottryck i motorn, gör det möjligt att arbeta mer effektivt. Vid byte av avgassystem Mopar 383, är det bäst att ersätta de avgassystem rubriker samt att maximera prestanda till följd av modifieringen.
Under drivremskivorna
< p> Under-drivremskivorna har nyligen lagts till eftermarknaden arsenal för att avsevärt öka strömmen till motorn av praktiskt taget alla bilar. De gör detta genom att vrida motorn tillbehör såsom vattenpumpen, luftkonditionering kompressor och generator med en lägre hastighet, vilket minskar belastningen på motorn. Med motorn kan arbeta mer effektivt, är mer hästkrafter och vridmoment överförs till bakhjulen snarare än att försvinna motor tillbehör.
Ökad Deplacement

öka förskjutningen av 383 motorn är möjlig genom att använda en anpassad vevaxeln. Även om detta inte är den typ av ändringar som bör göras av oerfarna entusiaster, är det mest effektiva sättet att förbättra hästkrafter tillförlitligt utan att kräva ytterligare en motor tuning. Ökande förskjutning innebär möjliggör en längre båge av kolven i motorblocket. Detta ökar kompressionen i förbränningskammaren av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87114.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.