Installera ett Brake Control på en Lexus LX570

Lexus LX570: s 5,7-liters V8-motor är kraftfull nog att bogsera en medelstor till stor släpvagn. 2011 års modell har fått betyget att bogsera en 7.000 pund trailer. Släpvagnar av denna storlek kräver normalt användning av elektriska bromssystem för släpvagnar. Dessa system förlitar sig på montering av broms controllers på dragfordon för att bestämma mängden av bromskraften. Installera en broms controller på din Lexus kan göras på ett par timmar. Saker du behöver
Brake controller
Kabelsats
Butt kontakter
Scotch lås kontakter
eltejp
Tänger
Wire strippor
Drill
Skruvmejsel

Visa fler instruktioner
1

Välj en plats för bromsen regulatorn medan du sitter i förarsätet. Regulatorn måste vara inom räckhåll för föraren och i en lämplig plats att köra kablarna till förarens fotutrymmet. En typisk plats är under ratten, något till höger.
2

Håll monteringsplattan mot instrumentbrädan och fäst med borr och två skruvar. Placera broms kontrollenhet mellan armarna på fästet och fäst med en skruv genom vardera sidan.
3

Guide alla fyra kablarna från broms controller till förarens fotutrymmet.

4

Leta omkopplaren bromspedalen bakom bromspedalen. Det blir en liten svart låda med en tråd fäst den. Fäst den röda kabeln till switchens tråd med en scotch låsanslutning. Placera en tråd i varje spår och stänga grinden i kontakten, slutföra anslutningen.
5

Lokalisera gummigenomföringen i foten väl som ger åtkomst från insidan av bilen till motorrummet. Gummit genomföringen är en cirkulär bit svart gummi som täcker ett hål i brandväggen. Ta genomföringen nyfikna ett hörn med en skruvmejsel och dra ut den med handen. Skär ett litet hål ungefär i mitten med en mattkniv. Installera genomföringen i sitt läge genom att trycka tillbaka den i hålet tills den vilar i sitt ursprungliga läge.
6

Kör vita och svarta kabeln genom hålet du gjort i mitten av genomföringen. Öppna den främre huven på fordonet och styra ledningarna längs insidan av motorrummet till batteriet. Var noga med att inte köra trådarna på ett sätt som stör driften av motorn.
7

Lossa klämmorna off på batteriet och placera den svarta kabeln i den positiva polen och den vita kabeln i den negativa terminalen. Dra åt anslutningarna tillbaka ner.
8

Kör blå kabeln från bromsen styrenheten längs sidan av det inre till det bakre lastutrymmet. Du kan dölja tråden genom att trycka den uppåt mellan de plastpaneler och mattan.
9

Fäst den blå kabeln till den blå kabeln från släpvagnen sele med en butt-kontakt. Placera en strippad tråd i varje ände och komprimera med tång. Dra försiktigt i anslutningen för att säkerställa en tight passform. Slå in anslutningen i eltejp.
10

Fäst de lösa kablarna med buntband för att ge intryck av en professionell installation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87055.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.