Hur man bygger en 427 big block

Chevrolet 427-kubik-tums big block V-8 är en populär motor för ägarna muskel bil som vill ge de stora vridmoment nummer som endast en stor förskjutning, big block V- 8 kan ge. Det 427 var en populär motor som ursprungligen erbjuds av GM under 1960 i Corvette, i en mild form (den L36) och en högpresterande version (den L72), senare sällskap av L89 och L88 varianterna. Den 427 ersattes av 454-kubik-tums motor 1970. Saker du behöver
omfattande uppsättning handverktyg, inklusive skiftnycklar och Hylsnyckelsats
motorlyft
hydraulisk domkraft
Momentnyckel Olika eftermarknaden delar
Visa fler instruktioner

1

Använd en motorlyft (även kallad en skylift) för att ta bort 427 från din bil och redo det för din uppbyggd. Om du inte har en 427, kan du antingen källa en gammal 427 från ett skrotupplag eller en äldre Chevy bil eller köpa en ny, eftermarknad blocket, såsom Dart Big M järn blocket, eller aluminiumblock variant som kommer att ge tyngd sparande. Sourcing en gammal skroten motor kan du spara pengar, men kommer att kräva service från en verkstad. Vid minsta, kommer en begagnad blocket måste rengöras och inspekteras och eventuellt åter uttråkad om det har skett någon blocket cylindervägg skador eller onormalt slitage. Observera att på grund av den rektangulära porten huvudet, fast lifter kamaxel, och extremt starka bottom-end, är L72 en ytterst önskvärt används big-block, vilket betingar ett högre pris.
2

Montera bottom- end komponenter. Om du har avverkat en begagnad motor, kan en kvalificerad verkstad utföra en allmän restaurering av bottom-end komponenter, inklusive rengöring vevaxeln, stavar, och kolvarna genom kulblästring och media sprängning dessa enheter att återställa funktionerna. Detta skulle minimera kostnaderna för en 427 build, eftersom du använder på stocken. Om detta inte är möjligt på grund av skada, eller om du börjar med ett nytt kvarter, flera eftermarknaden företag erbjuder kamaxel, stavar och uppsättningar kolvar som matchar din makt mål.
3

Bygg huvuden och stödjande system. Huvudena kommer att vara avgörande för att maximera kraften på en 427. Företag som Dart gör väl betraktas 427 topplock, som innehåller många moderna förbättringar i flödet design över vintage 427 huvuden, och kommer att arbeta med beståndet botten-end roterande enheten. Om era huvuden byggs av en butik, se till att ha dem flöda testat att få en korrekt uppfattning om luftflöde för dessa huvuden. Top huvudena med en dual-plan insugningsrör, tillsammans med en hög-flöde förgasaren för att ge luft och ett högt flöde oljepump och färska injektorer för att ge bränsle.
4

Tune din motor. Det är inte tillräckligt bra för att bara installera en mängd olika delar, för utan tuning, kan du orsaka farligt magra förhållanden som förstör motorn på kort tid. När monterade, har motorn trimmad av en behörig butik som har erfarenhet av motorer tuning prestanda. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87009.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.