Olika sätt att montera Optima Batteries

Om du letar efter ett batteri till din bil som installeras i valfritt läge och inte korroderar, läcka eller ventilera giftiga gaser, bör ett Optima batteri fylla räkningen. Optima gör en "red top" batteri som ger bra utgångspunkt prestanda för stock fordon, en "gul topp" batteri för högpresterande fordon med high-end stereo och tunga elektriska krav, och en "blå topp" batteriet (med en ljusgrå fall) för marina och RV applikationer. Istället för att använda löst flytande elektrolyter som konventionella batterier, Optimas Absorbed Glass Mat (AGM) utformning tätar batteriets elektrolyt i en "svampliknande" glasfibermatta. Detta ger dig en mycket flexibel installation. Upprätt läge

Trots Optima batterier passar de flesta fordon, deras unika form och minskad storlek kan kräva att du gör några justeringar. Om du installerar en Optima på samma plats som batteriet du ersätter, du har extra plats i batterilådan. Detta är inte ett problem om ditt batteri låda har en nedhållande klämma som säkrar din batteriet till facket. Om den inte gör det, kan du använda dimensionering adaptrar som följer med batteriet att förstora sin bas till storleken på din bricka. Det finns även en höjd adapter som höjer batteriet så att batteriet klämman passar hårdare.
På sin sida

Eftersom Optima batterier inte har en flytande elektrolyt, måste du en stor flexibilitet i hur de är installerade. I vissa lastbilar, såsom Toyotas Tacoma, det enklaste sättet att ansluta dina batteripolerna är med Optima på sin sida, med dess ovansida vänd baksidan av din lastbil. Du kan installera spacer som medföljer din Optima på den sida som är vänd nedåt för att ge det en plan yta att vila på. Detta går naturligtvis på den sida som inte har batteripolerna. Den översta terminaler kommer nu att vända ryggen där du kan enkelt ansluta din batterikablarna innan säkra din Optima med batteriet fästet.
Upside Down
p Det är svårt att föreställa sig en situation där du skulle behöva installera en Optima upp och ner, men dess AGM konstruktion gör detta möjligt utan läckage eller andra problem.
inuti fordonet

Optima årsstämma konstruktion innebär dess gaserna absorberas av sitt svampliknande elektrolyt istället för att släppa ut dem i luften, liksom ett blybatteri. Detta gör det möjligt för dig att använda den i ett fordon utan att förorena luften du andas. Om du behöver en RV förbrukningsbatteriet, en trunk batteri för att driva din stereo eller ett backup batteri som inte får plats i din motorrummet, kan du lägga ett Optima där det passar utan att oroa avluftning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86990.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.