De bästa Uppgraderingar till en Chevy 350

Chevy small block motorn har funnits sedan Eisenhower var president. Chevrolet skapat en stark eftermarknad för motorn genom att göra så många av dem och gör dem lätta att arbeta med. Prestationshöjande förändringar är effektiva, men det finns en varning. Varje ändring av motorn kan köras in i lokala förordningar rörande föroreningar eller buller. Kontrollera alltid först. I denna artikel förutsätts att motorn körs på gatan, inte banan, och används för vardaglig körning. Uppgångar i hästkrafter är beroende av den specifika motorer som modifieras och varierar kraftigt. System Approach

Alla ändringar av motorn bör samordnas med alla andra förändringar eftersom motorn fungerar som ett system, inte en diskret uppsättning delar. Till exempel kommer en ny uppsättning rubriker hjälper inte om förgasaren och grenröret inte byts ut liksom. Gör det forskning innan du köper dina uppgraderingar. Addera Billig, Gör-det-at-home Förändringar

Hämta rubriker. Det enklaste prestationshöjande på Chevy 350 är ett nytt avgassystem eftersom det är den svaga punkten i beståndet setup. Förgasaren, grenrör och ventiler är stora nog att börja med. Prestandan blir lidande på grund av den lilla avgas setup. Lägga till sidhuvuden helt enkelt ger den del av systemet upp till nivå med resten av delarna. Chevy High Performance Magazine installerat en uppsättning Hooker headers på ett lager motor och såg en omedelbar ökning med 16 hästkrafter och en mer dramatisk ökning av 53 foot-pounds av vridmoment. Headers bulten på blocket och fäster rören stock avgassystem och katalysator. Headers kosta under $ 200 och en eftermiddag i garaget.

Köp en ny förgasare och insugningsrör. De nya rubriker möjliggöra en större förgasare och grenrör. Om du trycker mer bränsle /luftblandning till motorn, kommer mer hästkrafter ur. Eftermarknaden förgasare och grenrör erbjuda större vägar för bränsle-luftblandningen med slätare ytor och snabbare luftflöde. Hästkrafter ökar för förgasare och grenrör är beroende av resten av motorn, men det är vinster från 20 till 50 hästkrafter och samma nummer i foot-pounds av vridmoment rimligt. Kostnaden är mindre än $ 200 för grenröret och under $ 400 för en renoverad förgasare.

Installera en prestanda kamaxel. Cams öppna och stänga ventilerna inuti förbränningskammaren. En kam som håller ventilerna öppna längre betyder förbränningskammaren kan fyllas och tömmas bättre. Radikala kammar påverkar motorn på tomgång samt uppförande av motorn i låg hastighet situationer. En bättre kamaxel kan lägga upp till 20 hästkrafter och kostar under $ 150.

Investera i ett nytt topplock. Cylinderhuvudet är bit metall som sitter ovanför förbränningskammaren. Det håller ventiler, ventilfjädrar och intaget och avgas löpare. Ett nytt topplock levereras med större ventiler, insug och avgas löpare med slätare sidor för bättre luftflöde. Det bör anpassas till en ny kamaxel. Denna fix kommer omedelbart lägga 100 hästkrafter. Kostnaden är vanligtvis under $ 200.

Datachips kan ändras i de flesta bilar. Det är inte ekonomiskt eller praktiskt att ändra de marker som styr Chevy 350. Chevrolet började installera datachips i icke-flyttbara fall 1997. Det finns eftermarknaden styrenheter som gör samma sak, men de är dyra och komplicerade.
Dyrt, Get-del-help Förändringar

Få en super laddare eller turbo. Både tryck mer luft och bränsle in i förbränningskammaren. Med rätt inställning, kan du räkna med en 6 till 8 procent ökning i hästkrafter per kilo uppsving. Den genomsnittliga lager 350 med gjutjärn kolvarna klarar seven pounds per kvadrattum, vilket resulterar i cirka 50 procent mer hästkrafter. Du kanske vill investera i nya smidda kolvar som kan hantera betydligt större tryck. En bra fläkt, såsom superchargers används på dieselmotorer, kan ge boostar av 40 till 50 pounds per kvadrattum. Öka din hästkrafter som mycket kräver ett nytt block och helt smidda inre delar, men det innebär en potentiell hästkrafter ökning med 400 procent.

Turboaggregat användning avgastrycket att snurra en turbin för att dra utanför luft i motorn. Emellertid ligger en turboladdare bakom motorn som den väntar på avgastrycket att bygga upp. I större turboladdare, blir massan hos turbinen en fråga och bidrar att släpa. Kompressorer koppla direkt till motorn med en rem. Det finns ingen fördröjning, men det tar en betydande mängd hästkrafter att flytta kompressorn. Det finns en nackdel i både turboladdning och överladdning av att mer luft betyder mer gas. Den bränsleekonomin lidande när bilen körs på en pigg sätt. Kompressorer är ca $ 4000, plus installationskostnader. Turbocharges är mindre än $ 1,500, plus installationskostnader.

Öka borrning och slaglängd. Bredden på cylindern är borrningen. En maskinist kan ta bort metall från hålet för att öka bredden av förbränningskammaren så att den kan hantera större kolvar. Nya vevaxlar och kolvar öka slaget, som är mätningen av droppen av kolven när den når botten på sitt slag i cylindern. Lager motorer är begränsade i borrningen utvidgningen på grund av den lägre styrkan av gjutjärn och tjockleken av cylinderväggen. Eftermarknaden motorerna är starkare och har tjockare cylinderväggarna. Ökning av cylinderdiameter och slaglängd kan öka storleken av motorn 350 till 450 cubic inches eller mer. Borrning och slaglängd utvidgningen är mycket beroende av den speciella motorn och användningen motorn vänd efter avslutat arbete. Det är också dyrt. Kostnaden och hästkrafter ökningen för en borrning och stroke förbättring är beroende av att motorn och teknikern gör arbetet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84565.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.