Hur Wire en ljustutan

ljustutan, även känd som peruk-viftar, används av polis, läkare och personal brand att göra sina fordon mer synliga medan reagera på nödsituationer. Den blottare utlöses av en switch i kupén och gör bilens strålkastare till växelvis blinka mellan hel-och halvljus. När den aktiveras, strålkastare blinkar i ett distinkt mönster som är mycket påtaglig, även på långa avstånd. Installera blottare modulen är inte svårt och kräver endast grundläggande verktyg. Saker du behöver
skruvnyckel
Borra
3/8-tums borr
3/8-tums genomföring
kretstestare
Tape strippor
Wire
Wire nötter
ringkopplingskretsen
Wire VECKARE
Visa fler instruktioner
1

Montera strålkastare rutan blottare kontroll på en plats som är lätt åtkomlig från förarplatsen . Använd de medföljande skruvarna för att fixera kontrollenheten rutan till instrumentbrädan, sparkplåt eller konsol.
2

Välj ett ställe på bilens brandvägg att köra ledningsnätet från manöverboxen igenom. Kontrollera båda sidor av brandväggen för att se till att det finns ingenting i vägen som kan skadas av borrning. Borra ett 3/8-tums hål i brandväggen på den valda platsen. Sätt en 3/8-tums genomföringen i hålet.
3

Mata ledningarna från manöverboxen genom hålet i brandväggen. Kör smält röda kabeln till fordonets batteri. Kör de bruna och vita kablarna till förarsidan strålkastare. Kör de gröna och gula kablarna till passagerarsidan strålkastare.
4

Slå på strålkastarna och slå på helljus. Testa strålkastaren trådarna med en krets tester för att hitta trådarna som bär spänningen med helljusen. Märk trådarna med en bit tejp. Stäng av strålkastarna. Använd en fast nyckel för att koppla bort den negativa batteripolen.
5

Skär den markerade trådarna 18 inches bakom strålkastarna. Strip 1/2 tum av isolering av ändarna hos de avskurna trådarna. Skjut den avskalade änden av den vita kabeln från kontrollboxen och den avskalade änden av kabeln bifogas förarsidan strålkastare i en tråd mutter. Vrid tråden medurs tills den är ordentligt fäst trådarna. Skjut den avskalade änden av den bruna ledningen från styrenheten och den avskalade änden av kabeln som inte längre är ansluten till förarsidan strålkastare i en tråd mutter. Vrid tråden medurs tills den är ordentligt fäst trådarna.
6

Skjut den avskalade änden av den gröna kabeln från kontrollboxen och den avskalade änden av kabeln bifogas passagerarsidan strålkastare in en tråd mutter. Vrid tråden medurs tills den är ordentligt fäst trådarna. Skjut den avskalade änden av den gula ledningen från styrenheten och den avskalade änden av kabeln som inte längre är ansluten till passagerarsidan strålkastare i en tråd mutter. Vrid tråden medurs tills den är ordentligt fäst trådarna.
7

Placera en ring kontakten på den avskalade änden av smält röda tråden. Crimp ringen kontakten ordentligt på den röda tråden. Använd en fast nyckel för att ta bort muttern från pluspolen stud. Skjut ringkopplingskretsen över tappen. Trä på muttern på bulten och dra åt ordentligt med en skiftnyckel. Placera den negativa terminalen på den negativa batteripolen och dra åt ordentligt med en skiftnyckel.
8

Kontrollera strålkastarna och blottare för korrekt funktion. Kontrollera alla anslutningar och säkringar om strålkastarna eller blottare inte att fungera korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86755.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.