Hur man gör Glasfiber Speaker Pods

När du installerar överdimensionerade högtalare i ett fordon, är att bygga en anpassade glasfiber pod att hysa dem ett sätt att förbättra utseendet på anläggningen. Glasfiber är mycket flexibel och gör att du kan bygga en pod som matchar utrymmet i bilen - inte bara i utseende utan i stil. Förutom de olika former du kan skapa, kan du även bygga din pod med i en mängd olika färger, från flashiga till subtila. Saker du behöver
Torrtillverkade fiberboard (MDF) katalog Bordssåg
Hammare och spik, eller konstruktionsbindemedel
Lätt fleece
häftpistol med klammer
Tvådelad epoxiharts
engångsglas av plast Review, Digital skala
ren plast blandning hink
Blandning pinnar
Latex handskar
Harts-kompatibla målarpenslar
glasfibervadd
Body fyllmedel (t.ex. Duraglass)
Plast spatel eller spackel
skiva slipmaskin eller klaff-hjuliga sander
Visa fler instruktioner
1

Mät utrymmet där du vill installera pod. Var noga med att ta med de dimensioner om oregelbundna former som indraget av hjulhusen eller puckeln över drivaxeln. Också mäta den inre omkretsen av monteringsflänsen på högtalarna själva.
2

Bygg en bildruta från MDF till de dimensioner som du mätte. Ramen bör definiera och stödja ytterkanterna av kapseln, och bör omfatta Rund Ram hål med dimensioner som motsvarar de inre montering flänsdimensioner du mätt. Skär inramning bitar på ett bord såg, och hålla dem samman antingen med naglarna eller med snabbindande konstruktion lim. Du behöver inte täcka eventuella luckor i ramen med trä.
3

Placera ramen i den position där du vill installera pod för att testa passform. Också kolla passformen av talarna i ramens hål. Gör eventuella justeringar innan vi går vidare för att tillämpa fleece.
4

Drape ett enda lager av fleece över ramen. Sträck det så det är spänt och häfta det på plats. Staple tyget på undersidan och /eller baksida pod så att stigbygeln inte visas. Skär mindre cirklar i mitten av högtalarnas hål och häfta fleece bakom hålet ramar.
5

Kombinera hartskomponenterna, efter tillverkarens anvisningar. Använd en digital skala för att mäta den korrekta mängden av harts och härdare i vikt. Blanda de två komponenterna tillsammans grundligt i en ren behållare, med hjälp av en mätsticka.
6

Måla harts på fleece med borste, helt mättar den. Låt den helt härda under den tid som anges av tillverkaren.
7

Ansök bitar av glasfiber över härdade fleece. Gör detta genom att blanda en ny sats av harts och måla det på ytan av fleece, sedan trycka glasfibervadd på den. Applicera ett andra skikt av harts över vadden tills den är mättad. Låt massan härda, sedan tillämpa flera lager av vadd, enligt samma förfarande, tills kapseln är tjockleken du vill.
8

Applicera ett skikt av glasfiber-baserade spackel för att åstadkomma en jämn slutlig yta. Kombinera den tvådelade filler enligt tillverkarens anvisningar. Jämna filler till ytan på kapseln med en spatel eller spackel. Efter det härdar, sand kroppen filler slät med en skiva eller klaff-wheel slipmaskin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86680.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.