Hur man gör Glasfiber subwooferhöljet för bilar

Lägga till en subwoofer till din bil kan du känna rytmen av musiken och höra låga basfrekvenser. Du kommer att skapa subwooferns inneslutningen genom att bygga upp lager av glasfiber och harts som naturligt överensstämmer med de former och konturer av ditt fordon, en uppgift som är mycket svårare med ett annat material. Projektet använder relativt billiga produkter, nästan alla tillgängliga på din lokala järnaffär, så att du kan skapa en baslåda på en budget. Saker du behöver
Vakuum
Plastfolie
Maskeringstejp
Spraylim
Aluminiumfolie
Marker
fiberglasmatta
glasfiberharts och katalysator
Blandning skopor
Blandning pinnar
målarpenslar
roterande verktyg med kapskiva
fiberplattor Torrtillverkade (MDF), 3/4 inches tjock
Saw
Drill
Fleece
Häftpistol
Limpistol
elektrisk slipmaskin
Visa fler instruktioner
den bakre halvan
1

bort allt från insidan av din bål och suger ut det.
Sida 2

Linje insidan av bakluckan med plastfolie, med maskeringstejp för att hålla den på plats. Plasten bör vara så formsydd som möjligt, efter alla kurvor och vinklar i din trunk interiör.
3

Applicera ett lager aluminiumfolie till plastfolie, hålls på plats med spraylim. Detta skikt kommer att ge ännu mer skydd för din trunk interiör. Använd maskeringstejp där folie överlappningar för att förhindra harts droppar från att hitta sin väg till din trunk s klädsel.
4

skissar konturerna av önskad subwoofer rutan på aluminiumfolie med en markör. Detta kommer att utgöra en guide som du arbetar.
5

Riv glasfibermatta i 5-tums rutor. Det är bäst att göra fler rutor än du tror du behöver, några matrester kan sparas för framtida projekt
6

Blanda en sats av glasfiber harts med katalysator enligt instruktionerna på flaskan.. Se till att du lägger rätt mängd katalysator, för lite och plasten inte härdar, för mycket och det kommer att bota mycket snabbt och blir sprött
7

Pensla ett lager av katalyserad harts i. konturerna av din subwoofer box, sträcker sig förbi linjerna en aning.
8

Press glasfiber torg i hartset, överlappande dem en aning, tills hela området är täckt. Förläng glasfiber något utanför linjerna, precis som du gjorde med harts.
9

Knacka mer harts i glasfiber med pensel. Gängning kommer att bidra till mer fullständigt mätta hartset, samt att reda ut eventuella luftbubblor. Luftbubblor kraftigt försvaga glasfiber, så se till att du får dem alla ut.
10

Lägg tre flera skikt av glasfiber torg och harts på samma sätt.
11

Låt glasfiber torka tills det stelnar helt, ta sedan bort den från stammen. Ta bort eventuellt kvarvarande folie och plast vid denna tid.
12

Trimma kanterna längs markeringslinje med ett roterande verktyg med ett skärblad.
13

Borra ett litet hål nära basen genom vilken du kommer så småningom att passera trådar.
Interiör och främre halvan
14

in subwoofern nedåt på ett ark av MDF.

15

Rita en cirkel storleken på subwooferns diameter på MDF, sedan mäta upp en tum och rita en andra cirkel. Detta kommer att skapa en högtalare ring som är en tum bred hela vägen runt.
16

Klipp ut högtalaren ring som du har ritat på MDF.
17

Cut ut fyra 1-tums remsor av MDF för att bilda ben.
18

Limma benen till högtalaren ring, bildar en tabell. Du kommer förmodligen att vilja subwoofern ska placeras i vinkel, så skär de främre benen lite kortare så att ringen lutar åt ett håll.
19

Limma talaren ringen "bord" till glasfiber bas .
20

drapera en bit fleece över hela baslåda.
21

Staple ullen tätt över högtalaren ringen, sedan sträcka ut den över sidorna av subwoofern box och limma den på plats. Håll fleece så platt som möjligt när du limmar ner det.
22

Klipp bort överflödigt fleece när det limmas ner. Trimma ullen ut ur den öppna högtalaren ringen också.
23

Blanda en liten sats av glasfiber harts och katalysator.
24

Borsta katalyserad harts på ullen. Låt den torka ordentligt.
25

Blanda en ny sats av harts och katalysator och borsta lite på den stelnade fleece.
26

Applicera tre lager av glasfiber kvadrater, inslagning dem i det öppna högtalaren hålet och runt sidorna för att fästa den främre halvan på baksidan. Låt glasfiber för att härda fullständigt.
27

Slipa ytan av baslåda smidig.
28

Sätt baslåda tillbaka i bagageutrymmet i sin ursprungliga position. När du gör detta, String subwoofer kablarna i hålet du borrade. Lådan ska stanna på plats eftersom det passar stammen konturer så väl, om inte, använd varmt lim för att säkra det på plats
29

Hook upp subwoofern till ledningarna, placera den i hålet. och skruva fast den i lådan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85807.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.