Hur väljer jag en momentomvandlare?

Även erfarna bilentusiaster kan förväxlas med den invecklade välja en eftermarknad momentomvandlare. Först är det viktigt för köparna att förstå syftet med en momentomvandlare. Även manuella växellådor kan frikoppla drivlinan från motorn via kopplingen, inte har automatiska växellådor inte en kopplingsanordning. Således tar momentomvandlaren platsen för kopplingen och gör att fordonen frikoppla drivlinan från motorn och rev mer effektivt och samtidigt skapar multipliceras vridmomentet. Saker du behöver
Bil
Biltema
Visa fler instruktioner
1

Överväg användning av ditt fordon. Bilar som drivs specifikt på vägen kommer att gynnas av en annan momentomvandlare än de som drivs både på vägen och på en racerbana. Var ärlig i din bedömning av fordonets primära användningsområden för att samla användbara rekommendationer från växellådan proffs.
2

Kontakta en lokal butik prestanda överföring eller online momentomvandlare återförsäljare för att diskutera de omvandlare som finns tillgängliga för din specifika ansökan. Ge överföring tech med grundläggande information för att avgöra den bästa omvandlare för fordonet. Var beredd med anteckningar på bilens vikt, kompressionsförhållande, cylindervolym, injektor storlek, kamprofil, utväxlingsförhållande och transmission modell.
3

Prata med överföring tech om stall hastighet rekommenderas momentomvandlare. Stall varvtal definierar varvtalsområdet där en momentomvandlare kommer att engagera motorn med drivlina och börja multiplicera vridmoment. Ta anteckningar om "sanna stall," eller varvtalsområde, att motorn inte kan överskrida medan drivlinan är engagerad, liksom "flash stall," vilket är det varvtal som motorn kommer momentant "flash" till när bilen tar off med gasreglaget vidöppen.
4

Betrakta den fysiska storleken på de rekommenderade momentomvandlare. Med större diameter omvandlare kan hantera mindre vridmoment än mindre diameter omvandlare, på grund av större inre komponenter. Väg upp värdet av lägre stall hastigheter i samband med större omformare mot det vridmoment som produceras av ditt fordon för att avgöra huruvida en stor diameter omvandlaren kommer att hantera den stressiga bilens vridmoment. Överväga att köpa en mindre diameter konverterare om du är orolig omvandlare komponentfel som orsakas av överdrivet vridmoment.
5

Gör ett slutligt urval baserat på rekommendationer från transmissionen tech på din delar återförsäljare i kombination med din kunskap av den primära användningen av ditt fordon. Välj en konverterare avsedd att stanna i låga hastigheter med bilens specifika motorns konfiguration och vridmoment. Vridmoment omvandlare tillgängliga rakt ut i hyllan är lämplig för de flesta applikationer. Men, söka upp en specialbyggd omvandlare för sällsynta fordonskombinationer för att säkerställa att fordonet producera maximal effekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86659.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.