Hur gör jag en Ford Ranger Ride bättre?

Liksom de flesta lastbilar, är ritten kvalitet Ford Ranger inte alltid helt slät. Detta beror till stor del på lastbilens upphängningssystem, som består av fjädrar, stötdämpare och /eller torsionsstavar, beroende på den specifika året och trimma din Ranger. Den Rangers suspension var avsedd att vara något stela, vilket gör det möjligt för trucken att dra en släpvagn eller bära en tung last i sängen. När lastbilen inte har laddats eller bogsering, visar styvheten av suspensionen upp i form av en studsande åktur. Saker du behöver
ringtryckmätaren
sandsäckar
Ny, större däck
nya chocker, fjädrar och /eller torsionsstavar (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera lufttrycket i din Ford Ranger s däck. Använd en mätare däcktryck att mäta trycket och se till att den överensstämmer med det rekommenderade trycket, som är stämplad inuti förarsidan dörrkarmen. Om trycket är för högt, kommer Rangers rida bli hårdare. Använd den lilla knoppen på däck mätare eller fingertoppen för att frigöra eventuell överflödig luft ur däcket.
2

köpa och installera däck som är något större än din Ranger nuvarande däck. Däck som är något större och bredare kommer att förbättra kvaliteten på Rangers rida. Innan du köper något däck, se till att de får plats på Rangers fälgar och att de passar inom fender brunnar i lastbilen. Du bör kunna vända hjulen helt från sida till sida utan gnugga.
3

Ändra däckmärke du använder på din Ranger. Olika däck företag använder olika föreningar när de tillverkar sina däck. Vissa föreningar är mjukare och möjliggör en jämnare gång. Notera också det antal skikt i däcket. Ju fler skikt, desto styvare däcket. En styvare däck kommer att översätta till en bouncier åktur.
4

Byt ut slitna chocker, barer vridning eller bladfjädrar på din Ford Ranger. Om någon av Rangers upphängningskomponenter är skadade eller utslitna, kommer det att påverka negativt lastbilens åkkomforten. Överväga att köpa delar premium fjädring som är specialbyggda för att förbättra åkkomforten.
5

Lägg vikt vid sängen av Ford Ranger. Placera vikt nära baksidan av sängen, nära bakluckan. Eftersom Ranger är en lätt pickup och eftersom den är konstruerad för att bära laster, har lastbilen en tendens att studsa när den körs över ojämna ytor. Genom att lägga vikt till sängen, kommer du minska denna studs. Använd sandsäckar för att lägga till ungefär 200 till 300 pounds av vikt för Rangers sängen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86256.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.