Så här installerar du 12-volts ledningar

Standarden ledningssystem för alla bilar och lastbilar, däribland nyare motorcyklar eller husvagnar, är 12-volts ledningar. Installera nya 12-volts ledningar i ett fordon kräver flera steg. Det första du bör göra är att bestämma vad som kommer att köra bort av ledningar och hur mycket strömstyrka som behövs. De produkter som du ska installera kommer detalj strömstyrka behövs. De flesta anläggningar kommer att använda mindre än 30 ampere vilket är vad denna artikel beskriver. Saker du behöver
8-gauge wire
12-gauge wire
30-amp brytare
30-amp säkring
Fuse block
Borra med 1/2-tums borr bit
Skruvmejsel
Wire strippers
Hylsnyckel
buntband
Show More Instruktioner
en

Borra ett hål i brandväggen som leder in i motorn med en 1/2-tums borr.
2

Mata en längd av 8-gauge tråd genom hålet in i motorn. Sträck tråden tillräckligt långt för att komma åt batteriet. Använd buntband för att fästa kabeln på ramen eller andra kabelnät. Lämna cirka 1 till 2 meter tråd i slutet för att tillåta massor av flexibilitet när du fäster kabeln till batteriet. Lämna 6 inches till 1 fot av tråd inuti hytten på fordonet för att koppla den till den extra gruppcentralen.
3

Trim 1/4 tum av gummibeläggning off i slutet av tråd med tråd strippor. Skär en extra längd på 6 inches till 1 fot 8-gauge wire och trimma ändarna på liknande sätt.
4

Lossa muttrarna på 30-amp brytare och säkring panel med en hylsnyckel . Mest används nötter är 8mm. Vrid änden av kabeln som kommer från batteriet runt skruven märkt "Bat" eller "Batteri" på brytaren. Anslut den korta kabeln till "AUX" bolt på brytaren och säkringen panelen. Dra fast muttrarna ner nypa tråden mellan muttern och bulten.
5

Trimma slutet av 12-gauge tråd och bifoga det till ett av spåren på gruppcentralen. Fästskruven kräver en skruvmejsel för att lossa. Vrid änden av kabeln runt skruven och dra åt den. Sätt en 30-amp säkring i kretsen panelen. Anslut den andra änden av 12-gauge wire till den elektroniska enhet som du ska installera efter instruktionerna som medföljer enheten.
6

Montera säkringen panelen och brytare till elden väggen med de medföljande skruvarna . Du kan behöva borra ett litet hål i brandväggen för att säkra skruvarna. Följ instruktionerna som medföljer gruppcentralen och brytare för att bestämma rätt storlek hål att borra.
7

Trimma slutet av 8-mätare tråd inuti motorn exponera 1/4 tum till 1 tum av tråd. Fäst kabeln till batteriet. Vissa uttag har ledningarna skruvas fast i terminalen. Du kan lossa bultarna med en hylsnyckel och sätt i 8-gauge wire. Du kan behöva koppla terminalen och stick in tråden mellan terminalen och batteriets stolpen. Se till att du ansluter kabeln till den positiva polen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95829.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.