Hur får 350 hästkrafter Av 305 Chevy Small Block

GM kanske inte ha gjort det 305 som resultatorienterade som sin storebror 350, men de säkert gjort en hel del av dem. Chevrolet 305 var motorn i valet för miljontals fullstora GM bilar och lastbilar som var för stor för en V6 men inte kräver en 350 bara för att kryssning runt stan. Dock har hot-rodders från tidernas begynnelse gjort en religion av att modifiera just sådana fotgängare erbjudanden och göra dem till hard-core racers. Även om det kan vara GM: s andre son, är 305 precis lika kapabel att producera 350-plus hästkrafter som någon av sina större syskon. Saker du behöver
All erforderlig motordelar och motor renoveringssats
Portering kit
Socket set, metriska och standard
Momentnyckel
Packning Maker eller silikon
Phillips skruvmejslar
Flathead skruvmejslar
Allen skiftnycklar, full uppsättning
Assembly Lube
luftkompressor och sandblästring pistol
målarens maskeringstejp
svetsare och förnödenheter svetsning
Basic skärning och bearbetning verktyg
Visa fler instruktioner
1

Börja med några sena 1980 305 motor och skicka den till en verkstad för att få blocket demonteras, rengöras, kontrolleras för sprickor, uttråkad 0,030 tum över och anpassats uttråkad så att den i fabriken spec. Köp en uppsättning smidda kolvar aluminium race utformade för att ge 10-till-1-komprimering med en 54 cc förbränningsrum och smidda eller pulveriserad metall vevstakar. Har verkstaden balansen enheten innan du installerar den.
2

Köp en uppsättning av 1985 till 1991Corvette (L98) cylinderhuvuden och utföra vissa port sanering för att öka flödet. Packning-match insugsportarna och avgasportar genom att lägga en gammal packning ovanpå passande yta, spraya den med ett tunt lager vit sprayfärg och sedan ta bort den vita ringen runt hamnen med en hårdmetall fräs lite. Jämna bort området omkring en tum i porten. Addera 3

Coat kolven toppar och insidan av intag-avgasportar med termiskt isolerande keramiskt pulver-beläggning. Du kan göra det själv, men det kräver en specialiserad ugn och leverans pistol, så pulverlackering med keramik är förmodligen bäst av en professionell butik. Anmärkning:. Gör inte belägga taken förbränningskammare med keramik för denna applikation
4

Betala din verkstad att montera motorns nedre ände och installera topplocken. Ett annat jobb du kan göra själv, men blocket är redan där och för denna applikation kommer du troligtvis ha tryggheten att veta att motorn har en garanti.
5

Skjut en 1989-1991 Corvette kamaxel i blocket, och skruva en högpresterande dubbla plan insugningsröret till cheferna. Installera en uppsättning av keramiskt belagda headers med lika långa, 1-1/4 tums primärvalen.
6

Bolt en våt-flöde, plåt-typ lustgas-system till insugningsröret och följ tillverkarens rekommendationer för lustgas solenoid och VVS-installation. Installera 75-hästkrafter jetplan för din första etappen tuning. Bolt en uppsättning av 1,7-till-1 rulle spets rockers till cheferna att påverka avgasventilerna, och använda en uppsättning av 1,6-till-1 rockers att manövrera insugsventilerna. Med hjälp av två olika nyckeltal vipparm kommer efterlikna effekterna av en lustgas-specifik kamaxel, så att du kan använda ett lager kamaxel för tomgång kvalitet samtidigt optimera motorn för N20.
7

Bolt en 500 cfm förgasare till grenröret ovanpå lustgas plattan, och installera en GM High Energy Ignition (HEI) distributör med 8 trådar mm kontakt. Använd en uppsättning av hög värme-range pluggar som tål lustgas, och använd en lustgas-kompatibel box tändningsstyrning att fördröja tidpunkten medan körs under lustgas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85718.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.