Är HID Kit Legal ?

Högintensiva ansvarsfrihet strålkastare avger en ljusare vitt eller blåaktigt ljus än halogenlampor . HID-enheter är lagliga endast på bilar med original system maskintillverkaren . Eftermarknaden kit som används för att installera HID system på andra fordon är olagligt i alla 50 stater . Design

halogenstrålkastare har en metalltråd . När elektriskt laddade , värmer glödtråden upp tills den glöder . HID lampor har ingen glödtråd . De är fyllda med xenongas och utrustade med en barlast , som konverterar en bils normal likspänning till högre växelström. Detta skapar en båge som antänder gasen och gör den glöd .
Säkerhetsproblem

HIDs installerade i strålkastare konstruerade för halogenlampor ger väsentligt olika strålmönster . De är svåra att sikta , och avger ljus som överskrider den nivå som är tillåten enligt US Department of Transportation Federal Motor Standards Vehicle Safety .
Förordningar

Enligt federal förordning FMVSS 108 , måste byta lampor uppfylla specifikationerna för den ursprungliga utrustningen tillverkarens system de kommer att installeras i. National Highway Transportation Safety Administration har fastställt att HID konverteringssatser aldrig kan utformas för att uppfylla denna standard . NHTSA förklarade HID kit olagligt under 2004 .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85607.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.