Dodge 2.2 Turbo Performance Tips

Chryslers 2.2L motorer har en bit av en konstig rykte bland prestanda entusiaster. Å ena sidan är stock motorer ofta baktalade för sin tendens att självförstörande enligt lager höga laddtryck. Å andra, med några smärre modifikationer 2.2L kan tjäna några allvarliga respekt även bland V8 aficionados. De flesta av det kommer att förbereda motorn för uppsving i sätt att Chrysler inte tänker på när det bultade på turbo i mitten av 1980-talet. Stärka Engine


skillnad från sina motsvarigheter från Mitsubishi och Nissan, har Chrysler 2.2L inte redan från början utformas för användning med en turbo. De turbo 2.2L fungerat ganska bra i lätta chassin som inte belastar motorn för mycket, men kunde lätt skramla sig till bitar i större sedaner och minibussar. För att säkert köra mer än 12 till 14 psi boost du behöver för att stärka motorn med eftermarknaden stavar, race-spec lager, ett huvud stud gördel, topplock dubbar och smidda kolvar.
Bias intaget Portar

Många moderna turboladdare-specifika huvuden använda förspända inloppsportar, vilket innebär att hela porten är placerad lite närmare till utsidan av förbränningskammaren än mot mitten. Detta främjar ett naturligt virvlande rörelse som luft /bränsleblandningen in i kammaren för att öka bränna effektivitet, minskad detonation och öka hästkrafter. När portning 2.2L 's insugsportarna, ta bort lite mer material från den yttre (aka "tangent") sidan av insugningsport än inifrån partiet att förspänna porten flödet in i cylindern.

Packning Matchande insugsportarna

På de flesta motorer du skulle öppna upp ingången till intaget porten till de exakta mått intag packningen, men inte på 2.2L. Packning matchar endast toppar och sidor av intaget porten och lämna botten ensam. Packning matcha botten kommer att skapa mer kurvan går in i kamrarna, vilket i slutändan kommer att minska flödet.
Portering avgaserna
p Det är inget fel med 2.2L 's lager avgaser grenrör förutom att avgasportarna är lite för liten. Detta kan åtgärdas genom att matcha fördelarens portöppningarna till exakta mått grenrörspackning, mycket som du kan göra till intaget portarna på de flesta motorer. Öppna upp avgasportarna på topplocken till inom 1 mm av packningen storlek att lämna ett litet steg ner mellan topplock och grenrör. Detta kommer att bidra till att minska turbulens och öka hastigheten avgaser. Om du vill ha mer kraft du behöver för att kliva upp till en uppsättning av super rubriker konkurrens race.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84759.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.