Mopar 440 motorrenovering Alternativ

Bland pantheon av stora motorer, är Chrysler 440 en åskguden av vridmoment. På ett sätt gjorde detta attribut på 440 ett offer för sin egen framgång, den 440: s Jordförflyttningsmaskiner vridmoment gjorde det en perfekt passform för ett antal stora sedaner, husbilar och andra tunga fordon och, som sådan, saknar en bit av mystik jämfört med race-uppfödda Hemi. Dock kunde de borgerliga ursprung håller inte denna största av Chrysler big-block från att uppnå lika legendariska en status som någon av sina samtida från GM eller Ford. Stock Rebuild
p Det är inget fel med en mer-eller-mindre lager bygga om du bara är ute efter en pålitlig och "torquey" motor för att driva din klassiska Chrysler eller husbil. Men du kan dra nytta av några modern teknik för att öka makten, bränsleeffektivitet och tillförlitlighet. Moderna elektroniska distributörer är mer kraftfull och pålitlig än gamla poäng-typ distributörer, och kommer långt längre än sina mekaniska motsvarigheter. Tänk också en modern förgasare, dubbla mönster kamaxel och en uppsättning begagnade rubriker i stället för den ursprungliga avgasgrenrör. Att ha en tre-vinkel ventil jobb skuren i ventilsätena kommer att öka låg-rpm vridmoment, och en elektrisk fläkt och vattenpump kommer att öka kraft och bränsleeffektivitet över hela linjen.
Mild Performance

Du vet att du pratar om en dålig motor då 400 hästkrafter och 450 Nm i vridmoment är "ganska mild." Om du letar efter lite fett hästkrafter utan att offra bilens gata sätt, att kasta några grundläggande hot rod delar på ditt block kan utföra uppgiften. Du behöver en uppsättning av 10-till-1 flat-top kolvar, krom-moly bultar i hela motorn, en justerbar rulle-rocker ventilsystem, en kamaxel med ca 238/intake och 246/exhaust duration vid 0.050 tum lyft. Du behöver en hög flödande, dual-planet intag med en uppsättning av full längd, en 7/8-inch rubriker och ett fullt modernt tändsystem. Överväga att köpa en kraftpaket som Performer RPM-paket som tar alla gissningsleken att matcha kammen, huvuden, intag och förgasaren för att åstadkomma den önskade effekten.
Going Big

Mopar makt strategin har i decennier "gå stort eller gå hem." En 440 blocket kommer lätt ta 500-plus cubic inches med en stroker kit, men du kanske vill överväga att skrota motorblocket och börjar med en 1972-1973 400 kvarter, som har betydligt tjockare på web förstärkningar för att hantera de 500 enorma vridmoment. Den 400 är en låg-däckdesign, men kommer ändå expandera till över 512 cubic inches med någon maskin arbete. Applicera grundläggande ombyggnad spets som beskrivs i avsnitt 1 till 500-plus motor och du kan lätt netto 400-plus hästkrafter och 500-plus Nm i vridmoment med ett glas-jämn tomgång. A 512 föremål för samma behandling som beskrivs i avsnitt 2 bör netto du en enkel 500 hästkrafter och 550 Nm i däck-fragmentering vridmoment.
Överladdade

Ingenting slår en turbo setup för hästkrafter, vridmoment och mångsidighet. Hur du bygger din motorblocket beror på hur mycket ström du vill göra, i slutändan, är själva motorblocket vad begränsar strömmen potential. En 440 blocket förstärkt med ett huvud-bärande gördel tål ca 800 hästkrafter innan vevaxeln borrar sig ner i marken, en starkare 400 kvarter kan gå omkring 1.000 hästkrafter med förstärkningar. Hursomhelst kommer du vill använda en uppsättning av 8,5-till-1 smidda kolvar, smidda stålstänger och vevaxel, stål huvudsakliga mössor och krom-moly bultar och nitar hela. Eftermarknad huvuden flyter minst 215 cfm om intag sidorna är bäst, men portade stock huvuden kommer att fungera. Du kan använda vilken kamaxel du vill, så länge det fungerar med huvudena och intag och håller motorn under 6000 rpm eller så. Du behöver inte använda en eftermarknad bränsleinsprutning inställning, ett slag-grundlig förgasaren kommer att fungera bra så länge du håller det uppsving i 8 till 10 psi. Som alltid, nät en twin-turbo inställning du snabbare gasrespons och låg-rpm vridmoment, men en enda turbo installationen blir billigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96258.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.