Brons Vs. Plastbussningarna

En hel del teknik går in i de enklaste mekaniska kopplingar och system på din bil, särskilt om de enskilda komponenterna möts och interagerar. Bussningar är en av dessa små saker som de flesta människor inte tänker på om de måste sätta något komplicerat ihop, på den punkten, de små ärmarna tar på en helt ny relevans när det gäller prestanda, slitage och underhåll egenskaper. Styrka

Brons är det självklara valet för absoluta styrka, på grund av det faktum att metallen är bara svårare än plast. Detta gäller i stor skala i form av rörelse precision under belastning, för resistens mot stötskador - till en punkt - och att scoring på mikroskopisk nivå. Detta har allt att göra med materialets atomära smink och mikro-arkitektur. Plaster är kedjor av molekyler kopplas samman, medan metaller är kristallina i sin struktur. Klippning en kristall är mycket svårare än att bara bryta en länk i en kedja av molekyler.
Smörjförmåga

Plast med hög smörjförmåga tenderar att få sin smörjförmåga genom att stanna av kontakt med andra komponenter. De gör detta genom att använda ett stort antal små gropar och hål i ytan av plasten, värme som alstras under användning orsakar dessa hål att fylla i med smält plast och glasyr över. Detta sätter delen i full kontakt med en slät plåt med plast, vilket dödar smörjförmåga och uppmuntrar gnissel och bindning. När bronsbussningar bära, skapar de ett fint, metalldamm som rockar bussningen yta och fungerar som en torr-film smörjmedel. Det är av denna anledning som torra bronsbussningar faktiskt kan glida mer än de belagda med olja.
Underhåll

Smörj en slityta hjälper det att hålla längre, och det gäller plast och brons likadana. Men plastbussningarna som helhet är betydligt mer beroende av smörjning, dels smörjmedel fyller de små gropar i ytan av plasten och hjälpa till att hålla plasten från stickning och glasering. Kör en plastbussning torr gång och du har faktiskt förstört det. Bronsbussningar håller längre med smörjmedel, men brons är självsmörjande naturen innebär att konsekvenserna av att köra torrt eller utveckla en momentan torr plats är långt mindre allvarlig.
Impact Resistance
p Detta är där plastbussningen löser sig. Plast är mjukare och springier än brons används i bussningar, och, som sådan, kan absorbera betydligt mer slagbelastning utan bestående deformation. Dessutom kommer en lätt flexibel plastbussning absorbera mindre vibrationer som annars skulle hammare sin väg genom chassit. Detta är inte hypotetiskt ett problem om allt är knäppt ned och du inte har något emot att känna varje sten i vägen, men i den verkliga världen, skulle solid metall bussningar slå en bil till döds på något annat än en is-jämn väg.

Applications

Innan vi går in ansökningar, kom ihåg att de flesta plast eller bussningar polyuretan som används i bärande chassikomponenter är inte solid plast, fjädring bussningar alltid använda en metall inre hylsa för att hålla genomgående bultar från att ens röra plast. Så smörj sak är irrelevant i dessa fall. Men i mindre delar som vajrar, kopplingar skift, bål och fönster makt, dörr-och fällbara tak mekanismer, måste du välja mellan fast brons eller plast. Addera Engineering Precision

Brons är oftast den hypotetiska materialet för icke-chassikomponenter, men det "hypotetiska" förutsätter att fabriken iscensatte toleranser bo nanometer-tight. Den plastbussning förmåga att komprimera och bära lite innebär att den kan tolerera mer rörelse i systemet utan bindning. Bronsbussningar fungerar bra om din koppling koppling kom från svagt upplysta verkstaden av en tysk urmakare, men annars kommer de att uppmuntra bindande om saker går lite utanför specifikationen. Använda ingenting men bronsbussningar i mekanismen kommer att hålla saker och ting går smidigt och exakt under många år framöver, men det är förutsatt att du kan få dem att röra sig mjukt och exakt i första hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87555.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.