Hur man kan förbättra ett bromsarna på en 4x4 lastbil

Fyra-hjulsdrivna (4x4) fordon är oftast byggda på lastbilar plattformar som kommer med vanliga bromssystem avsedda för både två-och fyra-hjulsdrivna modeller. Som ett resultat, är de ibland otillräckliga för off-road bruk. Bromsarna kan förbättras genom en bakgård mekaniker i cirka två timmar. Saker du behöver
Större bromsskivor
Hög kapacitet bromsok
Större bromsbelägg
Hylsnyckelsats
Tänger
Bromsvätska
Ordet jack
Jack står

Visa fler instruktioner
1

Jack 4x4 upp med domkraft och ta bort hjulet. Det är att föredra att ramen ska stödjas med pallbockar under arbetet på fordonet.
2

Ta bort bromsok och belägg, ta sedan bort rotorn skivbroms. Två skruvar håller vanligtvis bromsoket på baksidan av navet, och när tjockleken är avstängd, kommer rotorn att vara gratis också. Det kan dras bort från navet och ställ åt sidan.
3

tillbaka rotorn med den större versionen. Det kommer att driva på plats över navet.
4

Töm bromsok med luftskruven på ryggen, sedan koppla loss bromsok från bromsledningen. Kläm fast gummi delen av bromsledningen leder till tjocklek och sedan skruva isär den från linjen. Trampdynorna ska vara lös och poppa ut lätt. Inte trycker på bromspedalen när oket är avstängd, eftersom detta skulle kunna införa luft i de andra linjerna.
5

Byt bromsok med den nya, uppgraderade en. Bolt bromsledningarna till bromsok och un-crimp linjen. Placera nya stora kuddar i bromsoket, sedan placera den i position över rotorn och fäst det med de bakre skruvarna.
6

Lufta bromssystemet. Trampa på bromspedalen medan man häller färsk bromsvätska i huvudcylindern. Tjockleken kommer att rinna genom luftningsskruven. När det inte spotta luft och frisk fluidumavtappningarna konsekvent, dra åt luftningsskruven och fylla huvudcylindern till rätt nivå. Förslut huvudcylindern.
7

tillbaka hjulet och sänk bilen från domkraften. Processen måste upprepas på motsatt hjul bromsar, eftersom de bör vara balanserad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83164.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.