Effekterna av hög Spark Plug Wire motstånd på en Racing Motor

Tändstift trådar är, liksom avgassystem och ventiler tallriksventiler, något av ett nödvändigt ont för många motorer. Det bästa en tändkabel kan göra för din motor är att försvinna helt - något som sen modell ingenjörer har gjort hända med coil-on-plug tändningar. Medan lösningen på tändkabeln dilemma kan tyckas vara att köra de lägsta motståndstrådarna möjliga, offra allt till förmån för prestanda kan hamna kostar dig på många sätt. Plug Wire Basics

Plug tråd motstånd mäts i ohm, eller antalet volt förlorade per fot av tråd. Den enda bestämning av hur väl en funktion tändkabeln är hur lite spänning det kostar ditt tändsystem, vilket väcker frågan om vad som händer med den energi som förloras mellan distributören och tändstift. Enligt termodynamikens första lag, det måste gå någonstans. Denna spänning blir till värme, vilket minskar trådens förmåga att effektivt överföra ström och orsakar en forsande misslyckande, vilket slutligen resulterar i tråden smälter. Addera RFI och Wires Plug

Passerar en elektrisk ström genom en ledare skapar ett elektromagnetiskt fält, som pulsen som emitteras från en nukleär blast. Ju mer el du passerar genom en ledare, desto kraftfullare det elektromagnetiska fältet. Anledningen till att Original Equipment Manufacturing ingenjörer inte bara bygga varje tändsystem på jorden med en miljon volt och 500 ampere är att a) det är overkill och b) radiofrekvensinterferensen negativt påverkar någon elektronik i bilen. Lager tändkablarna har tråd kärnor och skärmning produceras på ett sådant sätt att begränsa elektromagnetisk strålning till närliggande elektronik, särskilt radio och dator. Låg impedans racing trådar, dock ofta offra radiostörningar avskärmning för ökad kraftöverföring.
Fördelar med låg impedans Racing Wires

Lågresistansmätning racing trådar kommer att öka intensiteten hos den gnista, både i fråga om strömstyrka och spänning. Men tändkablarna själva är bara en liten del av ett helt system. Om spolen inte ger tillräcklig spänning eller tändstiften är inte optimerade för uppgiften, då de bästa tändkablarna i världen inte kommer att hjälpa mycket. Den verkliga fördelen med att använda låg-resistans tändkablarna är att genom att öka gnista intensitet och spänning, kan de låta gnistan hoppa en längre lucka utan att förlora makten. En längre gnista, som du får genom att öka stiftgapet, antänder mer av luft-bränsleblandning och resulterar i en snabbare och jämnare bränna.
Nackdelar

Vid första anblicken verkar radiofrekvensinterferens inte som en alltför stor del på en specialbyggd tävlingsbil - trots allt, vem bryr sig om radion fungerar när du inte har någon? Men radiofrekvensstörning är som osynlig blixt for genom venerna i alla typer av kretsar, och det kan vara ganska lite av det på en modern racerbil. Strunt fel i bränsleinsprutningen datorn och motorstyrning, det är bara en tanke. Många åkare använder mätare med integrerade kretsar och dataloggning anordningar för post-race debriefing. Och även om det kan verka kul att ha en rullande elektronisk motmedel enhet under din huv, kan den radiofrekvens som orsakas av en enda bil också störa radioapparater används av gropen besättningar och spåra säkerhetspersonal, och det är inte bra för någon.

Dina tändkablarna skulle kunna döda dig
p Det finns en annan sida av den elektromagnetiska strålningen ekvationen, och det är en de flesta människor inte tänker på i denna tid av elektronisk allting. Elektromagnetisk strålning är, väl, utstrålning. Medan den elektromagnetiska strålningen från tändkablarna och mobiltelefoner är inte joniserande strålning som röntgen eller gammastrålning, kan det ha samma långsiktiga effekter på hälsan. Den strålning framkallad av låg impedans, oskärmade tändkablarna är lik den som produceras av hög spänning kraftledningar och mobiltelefoner, men betydligt mer kraftfull - och det sitter ungefär tre meter från dina personliga områden. De cancerframkallande och sterilisering effekter av konsekvent exponering för högfrekventa radiofrekvensinterferens är väl studerat, och något att allvarligt överväga om du är gravid eller om du planerar att spendera mer än 10 sekunder åt gången i bilen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96839.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.