Vad är en Crate Motor?

En gång i tiden var den enda delen av en hot rod som betydde motorn, hästkrafter det produceras och tid-slip av bilen den installerades i. För dem för ung för att minnas , Detta var tillbaka i dagarna före $ 10.000 måla jobb, magnetreologisk suspensioner och bränsleinsprutning fyrcylindriga racers som skulle decimera många lager V8s. Tiderna har förändrats, och en hot rod mäts nu genom sin förtjänst som ett komplett paket. Som sådan, många entusiaster tillbringar nu sin tid och pengar på resten av bilen, och den färdiga, pre-trimmad motor marknaden har exploderat. Definition

Som namnet antyder, ett "spjällåda motor" är en komplett motor som levereras i en spjällåda. Även om termen kan tillämpas på helt lager långa-block som säljs av återförsäljare, refererar det vanligen till de färdiga att installera kraftverk säljs av eftermarknaden. En eftermarknaden motorn ofta säljs som ett komplett paket, inklusive blocket, roterande enheten (vevaxel, stavar och kolvar) och huvuden. Många har en kamaxel, intag och förgasare och har testats och hästkrafter-certifierade innan leverans.
Exempel

prototypiska låda Motorn är ZZ350 produceras av Edelbrock. Detta 350-hästkrafter, 350-kubik-tums små block Chevy är i särklass den mest sålda motorn i branschen och har använts i allt från visa bilar att dra båtar. Även Detroit har kommit in i spelet, framgår av GM: s häpnadsväckande 640-hästkrafter Supercharged LS9, som kan plockas direkt från Corvette fabrik och levereras till din dörr för en ynka $ 29.990.
Crate Fördelar

En låda motorns största fördelen är tillförlitligheten av dess tillverkning och enkel installation. Borta är de dagar av ändlösa resor till verkstaden, trial and error experiment motor, dyra misstag och nödvändigheten av att köpa en separat vattenkyld checkhäfte. Nu kan den bakgård hot-rodder Click-Click-Vroom helt enkelt hans sätt att hästkrafter nirvana och sova lugnt på natten veta att det kommer med en garanti.
Crate Nackdelar

Crate motorer är dyra. Löjligt dyra. Mopar: s 540-kubik-tums Race Hemi kommer in på något mer än en begagnad Hemi Charger på $ 37.590, och Edelbrock top-dog 555-kubik-tums, 697-hästkrafter RPM XT kommer du tillbaka så mycket som en ny Camaro.

Crate Alternativ

Crate motorer finns i alla utföranden, inklusive kort-block (block och roterande enheten), long-blocket (kort-blocket plus topplock), " kompletta "motorer (lång block plus insugningsröret, avgassystem rubriker) och färdiga att köra motorer som levereras med allt utom olja och buller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83411.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.