Hur mycket kan en 1995 Dodge RAM 5.9 Vara uttråkad?

Magnum 5,9-liters V-8 härstammar från en lång rad av Detroit kraftpaket. Liksom Chevrolets LT-serien, var Magnum huvudsak en muskel-bil eran kraftverk utrustas med alla de senaste high-tech godsaker för kraft och bränsleeffektivitet. Men det är fortfarande en bit av järn på hjärtat, och kan dra nytta av samma slags overboring som sina förfäder. Men vara varnat: allt är inte som det kan verka. Magnum vs LA Block

Magnum började 1956 då Chrysler En motor, ett erbjudande för att konkurrera med V-8s från Ford och Chevy intervallet 277-318 cubic inches. A-serien var i produktion fram till 1967, då den ersattes av den Lightweight A - eller LA - blocket. Borta var de tidigare polyspherical förbränningsrummen ersatts med högre prestanda kil. LA var i produktion fram till 1992, då den uppgraderade Magnum serien ersatt det. Medan Magnum och LA-serien hade bara vevaxeln gemensamt, förblev många av de avgörande mätningarna densamma.
Boring Myth
p Det har varit en myt som går runt under många år som en viss motor alltid kommer att acceptera en viss overbore - men det är bara inte fallet. Magnum cylindrar, liksom de flesta andra motorer, inte faktiskt sitta rätt i mitten av cylinderfoder. De är förskjutna så att den sida som får mest i sidled dragkraft - i det här fallet, botten - är lite tjockare än den icke-dragkraft sida. Helst ska det extramaterial på dragkraft sida innebär att efter ett visst antal miles, bör cylindern slits jämnt hela vägen runt. Men det gör aldrig. Cylinderns borrning centrum tenderar faktiskt att skifta mot dragkraft sida som kolven äter bort på cylinderväggarna, vilket gör den mängd material tillgängligt för overbore skiljer sig från motor till motor.
Väggtjocklek

Det enda sättet att vara säker på hur mycket material du tryggt kan ta bort är att ha cylinderväggarna Sonic kontrolleras för tjocklek på både dragkraft och icke-dragkraft sidor. En Sonic Checker fungerar ungefär som ekolodet riggen på en ubåt eller en fladdermus - det sänder en ljudvåg genom cylinderväggen och sedan mäter den tid det tar för att ljudvågen att göra det ut på andra sidan väggen. Även om detta kan verka ganska high-tech, kommer nästan varje anständig verkstad har en sonic checker och erbjuda tjänsten för minimal kostnad. För denna motor, kan du overbore cylindern så mycket du vill så länge du lämnar minst 0.120 tum metalltjocklek på dragkraft sidan och 0.100 på den icke-dragkraft sida.
Allmänna riktlinjer

Den goda nyheten här är att bland de många förbättringar Magnum såg över LA var en tunnare krom-moly ring pack som minskat slitage. Så du ska inte se alltför mycket hål bära även på en motor med relativt hög körsträcka. Den dåliga nyheten är att 360 är den största motorn i denna familj, vilket innebär att du inte har mycket utrymme att leka med när det kommer till overboring. Generellt sett slitage beroende på hur mycket du redan har och där borrningen mittlinjen lägger, är en 0,040-tums overbore ganska mycket gränsen för denna motor. Lägga 0,040 till Magnum 4.04-tums borrning tar deplacement upp till 374,44 cubic inches från lager 367,13 cubic inches. Allt annat lika, det är en ungefärlig 1 till 2 procent effektökning från tomgång till redline.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96887.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.