Hur man installerar en FJ bromsspak

Toyota FJ Cruiser kommer dra upp till 5000 pounds när rätt utrustad. Detta är tillräckligt för att dra en medelstor last eller husvagnen. De flesta stater kräver att en trailer för denna vikt har elektriska bromssystem installerat för att hjälpa till att bromsa bilen. Släpvagnens bromsar kräver att bogsera fordonet ha en broms styrenhet installerad. Detta är det system som bestämmer den korrekta mängden bromskraft att tillämpa på trailern. Du kan installera en med några vanliga verktyg. Saker du behöver
Brake controller
Kabelsats
Butt kontakter
Scotch lås kontakter
eltejp
Tänger
Wire strippor
Drill
Skruvmejsel

Visa fler instruktioner
1

Välj en plats på instrumentbrädan som är inom räckhåll för föraren och där det är lätt att dra kablar till den vänstra foten väl. En vanlig plats är precis under ratten på höger sida.
2

Håll fästet i denna plats och fäst med borr och två skruvar. Håll bromsen regulatorn inuti monteringskonsolen armar och fäst med två sidoskruvarna.
3

Kör den röda kabeln till förarens fotutrymmet. Leta broms ledningar pedalbrytaren bakom bromspedalen. Fäst den röda kabeln till växeln ledningar med en scotch låsanslutning. Anslutningen görs genom att placera en tråd i varje lucka och stänga grinden.
4

Guide den svarta och vita tråden till vänster foten väl. Ta gummigenomföringen som ger tillträde till motorrummet. Skär ett litet hål i mitten med en mattkniv och skjut trådarna genom detta hål och in i motorrummet. Byt ut gummigenomföringen i sin bostad.
5

Öppna huven på FJ och kör ledningarna längs sidan på batteriet. Tillbaka terminalerna av batteriet och skjut den svarta kabeln i den positiva polen och den vita ledningen i den negativa terminalen. Dra åt skruvarna på baksidan nedåt.
6

Kör blå kabeln längs sidan av golvet i FJ hela vägen till bagageutrymmet. Skjut in ledarna mellan mattan och plasten sidopanelerna för att dölja det. Fäst den blå kabeln till den blå kabeln på bilens släp sele. Denna koppling görs genom att placera en tråd i varje ände av en butt-kontakt och komprimera med tång. Wrap detta sammanhang i eltejp.
7

Fäst de lösa trådarna till kroppen av FJ med buntband.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87019.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.