Hur Sy på läder Applikationer

Läder appliqués lägga intresse, information eller specialeffekter till kläder som annars kan vara mycket vanligt. Det är inte ovanligt att se dessa applikationer på skinnjackor, byxor och hattar, och även denim tyger. Du kan maskinen sy dessa applikationer på dig med några grundläggande förståelse för den speciella egenskapen av läder som gör det annorlunda än att sy på vanliga tyg tyger. Saker du behöver
Läder
Tyg
Läder sax
Sticky stabilisator
Tyg limstift
symaskinsnålar
Symaskin
Rayon tråd
Visa fler instruktioner
1

Skär applikationen design till den exakta konfigurationen du kommer att använda.
2

Ansök stabilisator på baksidan av applikationen. Trimma stabilisatorn så att den inte kommer att visa runt kanterna. Använd en pinne tyg lim för att sprida lim på baksidan av stabilisatorn. Placera applikationen på tyget där det är att vara sydda och finger-tryck på plats.
3

Välj en tråd som är tjockare än du brukar använda. Lättare vikt trådar, särskilt bomull, har en tendens att gå sönder när du syr igenom läder. Rayon är ett bra val, enligt göra dem själv, vilket jämfört gängor på läder och fann rayon att sy den bästa, med minsta brott.
4

Välj rätt nål maskin sömnad för projektet. Om att sy läder på läder, kan en läder mejsel nål användas. Om att sy läder på tyg som denim, använd en vanlig, rund nål symaskin. Mejseln nål skär genom materialet snarare än att punktera det som är bra om båda är läder, men i ett icke-läder tyg det kommer att skära fibrerna orsakar en potential för att riva, enligt Tippmann läder.
5 < p> Testa olika storlek nålar på skrot remsor av läder. Needle storlekarna 11, 14 eller 16 är de vanligaste. Nålen ska glida upp och ner lätt på tråden du har valt. Om det inte går vidare till nästa storlek.
6

Ställ in stygnbredden mellan 3 1/2 och 6. Använda ett stygn bredd av mindre än 3 1/2 kommer att ha en tendens att riva lädret, särskilt om du har använt lädret nålen. Testa de olika bredder med en un-gängad nål för att se vilken som fungerar bäst för lädret du använder.
7

Justera trådspänningen. Ju tjockare läder, bör den lägre spänningen inställningen vara. Trä nålen och testa på en skrot för att fastställa rätt inställning.
8

Välj en sicksack. Justera bredden på sicksack så att den går minst 3/16 av en tum i från kanten av applikationen. Någon smalare, och lädret kan riva. Densiteten av stygnen skall ha fastställts av den inställning du gjort tidigare för stygnbredd. Testa sicksack på två bitar av läder och justera om det behövs.
9

Kontrollera att applikationen placeras exakt där du vill ha det. Sy applikationer på den underliggande tyget. Sy långsamt så att du kan följa formen av applikationen mer exakt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84208.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.