Mustang EFI till Förgasare Konvertering

Teknik är underbart, men varma rodders länge sedan insett att det kan bli för mycket av det goda när elektroniken är berörda. Även bränsleinsprutning hjälper bilen köra bättre i alla körförhållanden, kan det också bli en otroligt dyr mardröm i en modifierad motor. Syfte

Vid slutet av dagen, både kolhydrater och elektronisk bränsleinsprutning (EFI) gör samma sak: reglerar luft och bränsle i motorn. EFI låter bränslesystemet för att anpassa sig till yttre förhållanden, såsom temperatur och tryck, samt interna förhållanden, såsom kylvätsketemperatur och luft /bränsleblandning. En carb kan inte göra något av dessa saker, men kan köra motorn under de flesta förhållanden lika bra.
Delar

De mest uppenbara saker du behöver är ett nytt intag och förgasare, men du kommer också att behöva skaffa en fördelare avsedd för icke-bränsleinsprutning (1985 och tidigare) 302 Mustangs och ett gasreglage kickdown kabel. EFI bränslepumpen fungerar inte med carb, den enklaste lösningen är att köpa en eftermarknad drop-in, lågtryckspump (6 till 7 psi) för ca $ 100. Du kan också använda en billig universal extern pump, men du behöver för att tillverka en anpassad bränsleröret att sitta i stället för ditt lager bränslepump. Du också behöver gasvajern monteras på grenröret.
Elektronik

Självklart kommer du inte att använda lager elektronik eller dator, så spåra tillbaka kabelstammen till insidan av bilen och dike det. Eller inte: skrot värdet av allt att koppar kan vara tillräckligt för att köpa dig ett par värde måltider på din lokala drive-through. Det enda du behöver för att hålla är det oljetryck avsändaren /sele, temperatur sändare /sele, varvräknare foder, tändning och huvudströmbrytaren tråd att hålla instrumentpanelen fungerar. Om du har den extra $ 200 sitter runt, så du kan förenkla installationen ännu mer genom att sätta i några eftermarknaden mätare för att eliminera alla de ursprungliga gränssnitten. En handbok med ett kopplingsschema (som de som säljs av Chilton och Haynes) kommer att komma väl till pass här.
Kostnad

Helt ny, kan du förvänta dig att titta på om $ 200 för ett grenrör, $ 350 för en carb, $ 200 för en distributör, $ 100 för en bränslepump, $ 30 för en kickdown kabel och ytterligare $ 200 i diverse för en totalsumma på ca $ 1.100. För begagnade delar, räkna med att betala ca $ 100 för ett grenrör, $ 150 för en carb, $ 50 för en extern pump, $ 50 för en distributör, $ 30 för kickdown och samma $ 200 i diverse för $ 600. Det är en bra affär när man betänker att bara omprogrammering beståndet dator kan köras uppåt på $ 500.
Överväganden
p Om du är smart nog att utföra denna swap, så oddsen är du redan är bekant med quirks av en förgasare fordon. Det kommer att starta hårt, tomgång som skräp när det är kallt, kräver timmar av jet och ventil byta till finjustera luft /bränsleblandning och kommer att behöva en viss uppskattning för personligheten i en motor. Dock kommer köra en carb tillåter dig att köra vad kolvar, huvuden och Cam du önskar, tillåta enkel inställning med grundläggande handverktyg och kommer att förenkla diagnos när något oundvikligen går fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84180.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.