Hur ökar Headers Hästkrafter?

Komma luft in och ut ur en motor är den mest grundläggande princip i motorkonstruktioner. Ju snabbare och mer effektivt luft kan röra sig genom en motor, den mer effektiv och kraftfull blir det. Tillverkare utformar motorer som uppfyller körsträcka, utsläpp och krav ekonomin som sätter gränser för möjligheten av ett lager motor för att flytta luft. Detta gör eftermarknaden delar såsom rubriker goda kandidater för att öka hästkrafter. Airflow

Stock avgasgrenrör har små rörstorlekar och skarpa krökar, vilket hindrar flödet av gaser genom dem. Headers, på grund av deras större rördiameter och mjuka böjar, tillåta gaser att röra sig mer fritt från motorn in i avgassystemet. Detta har effekten att tillåta energi, normalt bortkastade i att tvinga avgaser genom grenrören, att i stället överföras till svänghjulet.
Scavenging

förbättrat luftflöde förmåga rubriker har fördelen med att öka effekten av "sophantering", där den ökade hastigheten på avgaserna rör sig genom de rubriker skapar ett vakuum effekt, hjälper till att dra förbrukade gaser från cylinderkamrarna. Detta gör att cylindrarna vara snabbare töms av förbrukade gaser och fyllas med ett färskt bränsle och luft avgift.
Back Pressure

grenrör lager avgaser, avgasflödet från varje cylinder kan kollidera med varandra. Detta kallas "mottryck" och motorn måste förbruka energi för att övervinna dess effekt och tvinga gaserna genom grenröret. Headers separera avgasflödet från varje cylinder, minska mottrycket, vilket tillåter motorn att använda mindre energi utvisa förbrukade gaser. Detta frigjorda energi leder till mer hästkrafter.
Combustion

Headers låta motorn mer helt tom de förbrukade gaserna från förbränningskammaren. Detta skapar mer utrymme i cylindern för en färsk laddning av bränsle och luft, vilket skapar mer kraftfull förbränning av gaser. Ju mer kraftfulla antändning av gaser i varje cylinder är lika med en total ökning av den totala hästkrafter hos motorn.
Överlappning

Överlappning är den lilla ögonblick då inloppsventilen och avgasventil är båda öppna. Headers skapa ett vakuum puls som utövar en dragningskraft på cylindrarna under detta ögonblick av överlappning. Detta vakuum effekt bidrar till att dra nytt bränsle och luft in i förbränningskammaren medan inloppsventilen är fortfarande öppen, vilket ökar den hastighet som det fyller, och mängden laddning som fyller den. Detta leder till en snabbare och större explosion av bränsle och luft i cylindern när det antänds, skapar mer energi. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83963.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.