Hur man installerar Wideband AFR

En bredbandig luftbränsleförhållandet mätare, eller AFR, är viktig för att justera bränslet efter motormodifieringar. Det optimala förhållandet för de flesta bränslen är 14.7:1 mellan luft och bränsle. När en förändring sker, till exempel lägga till en turbo eller kompressor, kan förhållandet vara avstängd och justeringar behöver göras. En bredbandig AFR är det enklaste medel för att bestämma om förhållandet är korrekt. Det fungerar genom att mäta syre och koldioxid utsläpp och beräkning av förhållandet mellan luft och bränsle. Avläsningen kan vara en mätare eller en LED-list. Båda visar oftast med en grön lampa en rätt förhållande. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Multimeter
Skruvdragare
MIG svetsare
Visa fler instruktioner
1

Borra ett hål i toppen av avgasröret. Storleken på hålet behöver rymma sensoränden av syresensorn vanligen 3/8 av en tum. Hålet ska borras innan den bakre katalysatorn eller i närheten av befintliga syresensorer. Kontrollera längden på bifogade selen.
2

Svetsa propp eller gängade ringen över hålet. Svetsa hela vägen runt ringen, inte lämna några luckor. Detta säkerställer luft inte läcker in och ändra värdena. Trä syresensorn in i ringen. Använd alltid anti-beslag förening på gängorna. Dra ledningsmattan från avgasröret och några rörliga delar.
3

Montera displayen på önskad plats. Var säker på att det inte skymmer förarens siktlinje. Gauge skida finns tillgängliga som gör att den fria rum som skall monteras på dörrkarmen.
4

Använd multimeter för att mäta utsignalen från syresensorn. Bilen måste köras för att få en behandling. Spänningen läsning bör vara mellan 0,5 och 5,0 volt - se tillverkarens specifikationer för korrekt spänning
5

Anslut mätaren till kabelnätet.. Dubbelkolla anslutningar att kontrollera funktionen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87357.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.