Hemlagad Inline Electric Supercharger

Elektrisk kompressorer, inline eller på annat sätt, har ett tvivelaktigt rykte i bästa fall. Även elektrisk överladdning har funnits i decennier, har det bara varit ganska nyligen som fordonsapplikationer har träffat någon som helst framgång. Däremot kan dagens off-the-shelf delar gör för ett unikt experiment för dem med liten förskjutning motorer. Blower CFM

dåliga nyheterna först: ingen elektrisk inline kompressor närvarande finns med off-the-shelf delar kommer att mata en motor med mer än 1.5L av förskjutning och göra någon makt. Vid 6400 RPM, behöver även en 1-liters motor ca 125 CFM (kubikfot per minut) luftflöde. Vid 2 pounds av laddtrycket, skjuter den siffran upp till omkring 180 till 200 CFM, vilket är precis på gränsen för vad en stor 4-tums diameter Turbo 4000 marina fläkt kommer att driva samtidigt leverera 2 psi tryck.

På den positiva sidan, är 1 psi av boost oftast värt cirka 8 procent effektökning, vilket innebär att den tidigare nämnda 60 hästkrafter, 1.0L motor kan stå att vinna så mycket som 10 hästkrafter, inte en obetydlig höjning för 2000 £ bil. Så, gå med Turbo 4000 marina fläkt (35 från 2010) för varje hopp om att göra makten.
Montering

Du kan använda 4-tums aluminiumrör med gummi eller silikon kontakter för ditt intag-tarmkanalen, eller du kan gå den billigare vägen, och använda aluminium torrare kanalisation av samma diameter. Börja med att ta bort gummislang luftintaget som ansluter din spjällhuset (huvudmaskin luftventil) till luftfiltret rutan. Tillverka en adapter för att passa 4-tums diameter slangen till spjällhuset, och mäta ut mellan 12 och 18 inches av slangen. Fäst den utgående sidan av din Turbo 4000 fläkt till detta rör med stora slangklämmor.

Vid denna punkt, kan du antingen ansluta ingångssidan av fläkten till aktiemarknaden airboxen (som vissa bilar kommer att kräva för att behålla luftflöde-sensorer), eller så kan du helt enkelt montera en kon-stil eftermarknaden luftfilter till fläkten. Bilar som använder en massa-luftflöde sensor (du ser ett kabelnät kopplas till denna sensor, som är ansluten till luft-box) skall behålla denna sensor. Du kan installera sensorn uppströms från fläkten ingången med en 3-tums rörlängd, och säkra luftfiltret till själva sensorn.
Wiring

Förläng från fläktens svarta kabeln till batteriets jordanslutning. Kör en förlängning från den röda sladden till en påslagen strömkälla i hytten eller motorrummet. Vissa människor kör en bygel från power-on sida av deras bränslepumpens relä, som ofta ligger i den svarta säkringsboxen intill surrogat luftfiltret. Gör det kommer att se till att din elektriska fläkten är igång när motorn är på. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83625.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.