Gör kallt luftintag Öka Hästkrafter?

Bil tuning har utan tvekan blivit mer populär än den någonsin har varit, särskilt med import modeller som är billiga och lätta att ändra. En av de mest populära ändringar, eller "mods", är det kallt luftintaget, som är tillgänglig för så lite som $ 30 för låg-end modeller. Medan kallt luftintag är kända för att kraftigt öka ljudstyrkan att motorns vrål, det finns en pågående debatt om huruvida de faktiskt avsevärt öka en bils hästkrafter. Ökad effektivitet

Värmesköldar sätts ofta till kallt luftintag för att få ännu fler hästkrafter. Dessa är metallhus runt koniskt filter som blockerar värmen från motorn och därmed hålla luften även svalare. Lägga till en värmesköld kan lägga två till fyra hästkrafter till vad som redan lagts till av den ursprungliga intag.
Variationer

En kort RAM intag är en vanlig variation i kylan luftintag. Dessa är enklare konstruktioner som bygger upp en liknande princip, förutom att de använder kortare rör som inte når ner under motorn bay. Istället är dessa intag ligger i en liknande position rören lager luft. De tar inte in kall luft, så kallt luftintag göra, eftersom deras öppningar ligger ofta rätt nära motorn, där temperaturen kan överstiga 500 grader C. Därför lägger de bara ungefär hälften av hästkrafter i en kall luftintaget. Men många tuners gynna korta RAM över kall luft helt enkelt eftersom det inte är så mottaglig för ett katastrofalt fel kallas hydro-lås.
Hydro-Lock

Eftersom kallt luftintag har öppningar nära marken, dränka dem i en djup pöl på en regnig dag kan orsaka vatten att sugas upp i din motor. Väl där kommer motorns kolvar vara oförmögen att komprimera vatten, som de gör luften, och böja ur form, vilket leder till kostsamma reparationer som kan kräva en komplett motorbyte. De med kallt luftintag bör undvika att köra runt i våta utrymmen eller överväga en bypass ventil, som är en bilaga som kan placeras i rörsystemet i ditt kall luft intag som ger ger luft med en alternativ väg till motorn, vilket eliminerar vakuum som ansvarar för att föra upp vatten.
Slutsats

kallt luftintag höjer faktiskt hästkrafter, men beroende på bas hästkrafter i bilen, kan skillnaderna vara försumbara. Till exempel kommer en bil med 250 base hästkrafter förbättras inte mycket med tillägg av bara sju eller så hästkrafter. Men de är fortfarande ett populärt tillägg med tuners bara för deras utseende och förmåga att göra motorer - även små -. Vrål

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83413.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.