Hur man bygger en Glasfiber Sub Box

Glasfiber baslådor kom till framträdande någon gång under 1990-talet, när entusiaster räknat ut att sätta en stor trälåda i bålen var inte precis kommer att dra den typ av uppmärksamhet som de ville. Glasfiber sub lådor är enkla att bygga om du har viss erfarenhet av snickeri och glasfiber. Förfarandet innebär att tillämpa det du redan vet och följa de grundläggande steg som det tar att gå från en tom stammen till en helt egen kapsling. Saker du behöver
folie och tejp
3/4-tums medellång densitet fiberboard
affischen styrelse
grundläggande handverktyg
Skärande verktyg - cirkelsåg, vinkelslip, roterande verktyg
Polyester fleece
Häftpistol och klammer
glasfiberharts och matta
Glasfiber rulle
Dual-action Sander och kuddar
Polyester spackel
Spot-fönsterrutor kitt
Primer

Visa fler instruktioner
1

Bestäm var du vill att din baslåda, och täcka hela stammen golvet runt området med ett skikt av aluminiumfolie tejpade ihop i kanterna och plastfolie till hålla glasfiber fastnar din matta. Lägg en bit affischen styrelse på golvet i bagageutrymmet och noggrant trimma den för att passa in i det område som du vill att din subwoofer rutan för att sitta. Ta bort mallen affischen styrelse och spåra mallmönster på din 3/4-tums medium density fiberboard. Klipp och trimma MDF så att det sitter ordentligt, men inte för hårt, inuti din tilldelade område.
2

Bygg själv en ram längs konturerna av bålen och i mitten av ramen med delar av MDF-board. Använd ett cyanoakrylat-baserat lim, (även känd som superlim) för att binda de avsnitt till baskortet. Skär ut en monteringsring dimensionerad att subwooferns flänsen. Häng den ringen i det öppna utrymmet ovanför BMC, och högre än din högsta side-frame, genom att ansluta den till BMC med 2 tum breda "ben" gjorda av MDF. Vid denna punkt, kommer du att ha grundläggande "skelett" av din subwoofer box.
3

linda hela rutan i färdigköpta fleece. Börja från botten av din box, häftning ullen till träet längs hela längden av sockelskivan. Nu drar fleece så tätt som möjligt över rutan utan att rippa den. När du har fleece lindade hela vägen runt rutan, häfta det till botten av sockelskivan. Ullen kommer att utgöra "hud" av din box, och fungera som ett substrat för glasfiber själv.
4

Blanda upp ett parti av glasfiber harts och härdare enligt anvisningarna på förpackningen och använd en kvalitet naturliga hår pensel för att mätta fleece noggrant med harts. Låt massan ställa lite - lägg din pensel i en burk med aceton för att hålla plasten från härdning på det - blanda upp en annan sats av harts och åter belägga fleece med det. Håll ombeläggning ullen tills den likformigt lyser med harts, detta indikerar att tyget grundligt är mättad. Låt 30 till 40 minuter för harts för att härda.
5

Applicera ett lager harts på ett litet område av din box, och hålla en bunt av tre ark av glasfiber matta till den. Mätta mattan med harts och använda en glasfiber rulle, finns på någon hårdvara eller båtsport-leverans butik, för att platta till mattan och pressa ut eventuella bubblor. Upprepa en eller två gånger med ytterligare skikt. Applicera upp till tolv lager av glasfiber, fyra tre-arks lager, om du använder en riktigt tung och mäktig sub, men sex är tillräckligt för de flesta.
6

Låt glasfiber flera timmar för att härda fullt ut och börja slipa den platt med en dual-action Sander och en 80-grit pad. När du har lådan smidig och väl formad - du kommer att ha några gropar och depressioner, men inte över-sand lådan för att bli av med dem - det är dags för spackel. Från denna punkt framåt, det är standard kaross grejer. Applicera filler, sand det smidigt med 180-grit, tillämpa spot kitt, sand det smidigt med 400-grit, grundfärg och lack. Vänta tills du är helt klar med boxen att skära ut högtalaren hålet med ett roterande verktyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83232.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.