Så monterar du ett styrdämpare

Motorcykel STYRDÄMPARE är användbara apparater som hjälper stabilisera en motorcykel styrgrupp och är särskilt populärt på moderna sport cyklar. Inte bara gör de motorcykelns styrningen känns mer stabil, särskilt vid kurvtagning, men de spelar också en viktig säkerhets-roll. Om ryttaren börjar förlora kontrollen, kommer spjället hindrar gafflarna och styret från den fruktade "tank-slapper," som händer när gafflarna börjar svänga fram och tillbaka. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Visa fler instruktioner
1

Bolt ramklämman för spjället till cykelramen med den medföljande hårdvaran och enligt riktningar för spjäll. Klämman är oftast består av två delar - en på varje sida av ramen - att skruva ihop. Klämman kommer att installeras precis framför bensintanken och under styret.
2

Montera fästet armen för styrdämpare på Ramklämman, med den medföljande hårdvaran, och dra åt skruvarna med tillverkarens inställningar. Spjället i sig kommer att montera på denna konsol.
3

Med en sockel, ta bort den stora centrum muttern på toppen av gafflarna. Om du vill skydda bulten från repor, plats tejp på det innan du skruva isär den. Ta bort brickan som ligger under muttern.
4

Bolt gaffeln fäste och klämma till mitten av gafflarna, installera och dra åt den stora muttern som togs bort. Dra åt muttern till rätt inställningar. Du kan behöva förmontera gaffeln fäste och klämma innan de bultade på. Konsultera anvisningarna som följde med spjället.
5

Skjut styrdämpare genom gaffeln fäste klämman så att klämman är lös nog att låta spjället glida igenom. Se till att du skjuter rätt ände genom klämman. Ena änden har en inställningsratt för spjället, de andra ändkolvar till karmdelen
6

Orient spjället i klämman enligt anvisningarna.. Dra åt klämman på gaffeln fästet mot spjället tills spjället hålls tätt på plats.
7

Testa driften av spjället genom att vrida styret fram och tillbaka till fullt rattutslag. Om styret kan inte stängas helt för att låsa, lossa klämman och justera positionen av spjället.
8

Justera dämpningen kraft styrdämpare med inställningsratten till en inställning som känns bekväm och naturligt för dig. Ta en provtur för att se till att spjället fungerar och att dämpningen är lämpligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95176.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.