Hur Wire en bil Inverter till ett bilbatteri

Automotive växelriktare omvandlar likspänning på bilbatteriet till 120 volt växelström som hushållsapparater använder. De blir allt vanligare som en eftermarknad uppgradering för bilar, och ger en bekväm metod för att driva dina enheter som du bara inte kan lämna hemma. Installation av vissa omriktare är lika enkelt som att koppla in enheten i ett 12 voltsuttag i bilen. Andra enheter är lite mer besvärlig och kräver att du hård-tråd dem i batteriet. Alla inverter installationer bär en viss fara. Saker du behöver
Drill
Phillips bit
Flathead bit
UPS kit
Borr (er) från gummigenomföringarna
Heavy gauge avbitare
Wire
och säkring blocket (om det inte ingår i satsen) katalog Protective gummistövlar för tråd (om det inte ingår i satsen) katalog buntband eller klipp
ringtrådens terminaler
Wire pressverktyg
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Välj var du vill att din inverter vara. Helst du vill att enheten ska vara i ett område som gör det möjligt att hålla huvudet kallt, torrt och skyddat från någon last eller personer som kan skada den. Ju närmare enheten är till batteriet, desto bättre. Vid det här laget bör du välja den väg som dina kraftkablar tar till batteriet.
2

Ta bort alla inredningsdetaljer bitar som du behöver för att köra din tråd, och borra några hål som tråd kommer att gå igenom. Placera gummiringarna i de hål du borrade för att skydda kraftkablar. Längden på kabeln du behöver bestäms av din installation, men handboken för omriktaren allmänhet anger mätare på tråden.
3

Kör varje tråd separat från enheten till batteriet . När du kör tråden, markerar hälften av trådarna med svart eltejp lindade runt båda ändarna så att du lätt kan avgöra vilken som är jordkabel. Skär varje tråd 1 till 2 meter för länge på varje ände ifall du gör ett misstag senare. Byt trim bitar och förankra tråden till kroppen av bilen där det är utsatt och inte säkrad av trim. Montera din inverter enligt anvisningar från tillverkarens anvisningar i instruktionsboken.
4

Klipp kabeln som du markerat med tejp till en lämplig längd, och band 1/2 tum av isoleringen från ändarna med strippor eller en mattkniv. Detta kommer att vara negativ, eller (-), kabel. Slip en skyddande gummistövel över båda ändarna av tråden (vanligen ingår i satsen). Montera en terminal trådring på änden av tråden är avsedd för att ansluta till batteriet, och pressa ordentligt med tråden pressverktyg. Du kan nu skruva dessa ändar på den negativa polen på batteriet och omformaren.
5

Resterande tråden kommer att vara positiva, eller (+), kabel. Förbered det samma som minuskabeln, men ännu inte ansluta den till enheten eller batteriet. Hitta en plats i motorrummet någonstans längs den positiva kabeln där du kan montera säkringshållaren. Skär den positiva kabeln i denna plats och montera säkringshållaren till den positiva kabeln. Vissa säkringsdosorna kräver bara tråden som ska skalas och skruvas i. Andra kräver att du förbereda ändarna med gummistövlar och terminaler ring, men du redan vet hur man gör det nu. Förankra säkringsdosan till bilen med skruvarna som följde med det.
6

Fäst den positiva kabeln till växelriktarenheten, och sedan slutligen batteriet. Se till att en säkring är på plats i säkringsboxen, och testa enheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83504.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.