Byt Färdbroms bak på en Monte Carlo

Chevrolet hästkrafter blev känd i och med införandet av de första Chevy muskel bilar av 1960-talet och 70-talet. Då var en ny Chevrolet Monte Carlo är en av de modeller som inkluderade ytterligare hästkrafter och paket prestanda som fabriken byggdes. Ett problem med de nya, mer kraftfulla motorer var bromsning. De bakre trumbromsar som var standard på tidig modell Monte Carlos inte prestera lika bra som Chevy kan ha velat. Även om dessa bilar hade hästkrafter som var i hög efterfrågan, var bromsarna något som Chevrolet kunde ha gjort lite extra teknik på. Byta bak trumbromsar på en gammal Monte Carlo med en ny skiva bromssystem är hur du uppgraderar till en bättre fungerande paket. Saker du behöver
Monte CarloRear skivbroms kitBrake fluidAllen wrenchesC-clampScrewdriverPliers
Visa fler instruktioner
1

Släpp parkeringsbromsen och kontrollera de främre och bakre axlarna för att se till att bromsbeläggen inte kommer i kontakt med rotorerna eller trummor och att hjulen kan rotera fritt och enkelt. Koppla ur och anslut ledningen bromsvätska på baksidan av trumman bromsen. Demontera bromstrumman och ta bort från slutet av bakaxeln.
2

Ta bakaxeln husets differential lock för att komma till axliga klipp som håller växlarna förreglade i huset. C-Clips kan tas bort med en skruvmejsel och bör hållas på med en tång så att de inte hamnar i växlarna. När C-clips har tagits bort och förvaras åt sidan, skjut av axeln ut från sitt låsta ursprungliga läge för att ta bort axlarna från bakaxeln och växelhus.
3

Fäst bakre bromsok monteringsplattan på hjulet stud slutet av bakaxeln så att positionen av bromsok kommer att vara i en bra position för att förstå på den nya bakre skivbromsrotorn. Den vanligaste placeringen av bromsok är klockan 11 när man tittar på de bakre rotorerna. Justera bromsok monteringsplattan så att bromsok kommer att vara i detta läge då installeras.
4

pads Infoga broms i de nya bakre bromsok skivbroms Innan du installerar på de bakre rotorerna skivbroms. Använd en C-klämma för att trycka ner bromsok kolvarna så att det finns tillräckligt med utrymme mellan de nya bromsbelägg för rotorn att glida inuti när du installerar bromsoken. En C-klämma är det bästa sättet att sänka en tjocklek s kolvar. Gör tillräckligt med utrymme för installation av bromsok till fästet samtidigt säkra rotorn inom bromsbackarna i tjocklek samtidigt.
5

Sätt axlarna tillbaka in i bakre växelhuset och anslut axlar på plats med de gamla C-clips. Tryck klämmorna på plats med hjälp av en tång och en skruvmejsel för att byta ut dem under press. Fäst differential tillbaka locket över växeln när du är klar. När rotorerna är på plats, kan bromsok bromsledningarna anslutas till de ursprungliga Chevy Monte Carlo bromsledningar och systemet fyllda med vätska. Lufta ur bromssystemet använder bleeder ventilerna placerade på en skiva bromsok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82993.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.