Hur man installerar Turbo Timer Vl

Turboaggregatet i en Mitsubishi Lancer Evo VI motorn snurrar otroligt höga hastigheter och i sin tur alstrar en hel del värme. Om oljan källa som kyler motorn plötsligt avskuren, är som vad som händer när motorn är avstängd, kan den turbo överhettas och skadas. En turbo timer är en behändig apparat som håller motorn igång under en förinställd tid efter att tändningen är avstängd, se till att turbon är kompetent riktigt coolt. En turbo timer är stor försäkring mot potentiella turbo skador på din Evo VI. Saker du behöver
Turbo Timer
Skruvmejslar (platt huvud och Phillips) katalog Hylsnyckelsats och spärrfunktion
I linje kontakter
Elektrisk kran
Lödkolv (tillval) katalog Double tejp
Visa fler instruktioner
1

Hitta ledningsnätet som går in i Evo tändning. Detta ligger under rattstången och kommer kontakten på baksidan av tändningslåset med ett antal trådar.
2

Lossa inline-kontakten som kablarna vägen igenom.

3

Installera adaptern kabelstam som kan beställas med turbo timer för din Evo och koppla in den i kabelnätet. Om du inte använder en sele adapter vidare till steg 5.
4

Anslut kabelstammen adaptern till kabelnätet som går till turbo timer-enheten.
5

Användning en handbok för din Evo VI för att hitta tråden eller trådarna som går till "On" position på tändningslåset. Splice i lämplig tråd från turbon timern till denna tråd genom att antingen lödning trådarna tillsammans eller genom att använda en inline-kontakt. De specifika riktningar med turbo timer ska visa dig vilken tråd att använda.
6

Hitta en tråd på tändningslåset som leds till en konstant 12V strömkälla. Skarv i lämplig tråd från turbo timer till denna tråd. De riktningar med turbo timer kommer att visa dig vilken tråd från timern att använda.
7

Hitta en tråd på tändningslåset som går till ett tillbehör, t.ex. cigarettändare. Skarv i lämplig tråd från timern till denna tråd.
8

Leta upp en lämplig grund för den svarta jordledningen på turbo timer. En marken bör vara ren metall som är fri från färg och kan vara var som helst inne i streck. Använd en rund ögla skarvad till slutet av tråden för att fästa kabeln i marken.
9

Applicera dubbelhäftande tejp på undersidan av turbo timer-enheten och fäst den på instrumentbrädan eller någonstans liknande .
10

Välj den tid som du vill att motorn på tomgång efter att tändningen är avstängd. Det kommer att finnas en omkopplare på framsidan av turbo timer för att ställa in tiden.
11

Starta motorn och sedan stänga om off. Om timern är korrekt installerad, ska motorn stanna tomgång för förutbestämd tid innan avstängning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83436.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.