Hur Skär Hood på 1969 Z28 Camaros

Skära huven på en klassisk bil, till exempel en 1969 Z28 Camaro, kommer att möjliggöra montering av ett luftintag huv scoop, stift huva eller andra tillbehör eller tillbehör. Huvarna på dessa bilar gjordes från medel-gauge plåt stöds av en profilerad ram undertill. Cutting metallplåt, såsom detta kan göras med en mängd olika verktyg, men en av de mest lättillgängliga och effektiva är en vinkelslip. Slipmaskiner med en kapskiva kommer att skära igenom en huva ungefär som en varm kniv genom smör, så att du tillgång till motorrummet med huven i stängt läge. Saker du behöver
Maskeringstejp
Eye Marker Foton och handskydd
Vinkelslip (med skärande hjul) katalog Fin-grit metall fil
färgprimer
Paintbrush

Visa fler instruktioner
1

bort huven från bilen genom att lossa skruvarna på gångjärnen på vardera sida av huven när den öppnas. Detta kommer att förhindra att metall skärvor från att kastas in i motorrummet under kapningen. Placera huven upprätt på en stabil arbetsyta.
2

Tape utanför det område du vill klippa igenom huven av Z28. Använd maskeringstejp för att skydda lacken på motorhuven på bilen 2 inches på båda sidor om den planerade såglinjen.
3

Draw på maskeringstejp en linje som du vill klippa med en väl synlig svart filt-lutad markör. Kontrollera under huven att ingen stärkande i vägen för det planerade snittet. Skär genom stagning tvingar fläkten att förlora en del av sin styvhet, undvika detta
4

Sätt på öga och hand skydd.. Starta vinkelslip med en monterad kapskiva. Skär i huven med rotation av bladet skär in i raden, skicka gnistor nedåt och bakom dig. Klipp långsamt och jämnt, att låta den roterande kniven göra jobbet, tryck inte för hårt in i linjen. Pushing bladet kan resultera i att böja plåten i huven. Att klippa ut snäva kurvor, försök inte att skära i ett pass, men istället skär längs endera linjen till hörnet för att ta bort segmentet.
5

File kanten av snittet en gång slutade och segmentet bort genom att trycka på en fin-grit metall fil nedåt från toppen till botten på en 45-graders vinkel mot ytan av huven för att avlägsna eventuella grader, ojämnheter eller eventuella ojämna sektioner. Ta utgångspriset tejpen när du är klar med slipning och arkivering.
6

Måla den skurna kanten med ett lager grundfärg för att förhindra rostbildning. Måla huven för att matcha kroppen färg eller montera ett scoop ovanpå för att dölja snittet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89703.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.