Hur man byter Springs på en Dodge Dakota

De främre fjädrarna på en Dodge Dakota arbetar i harmoni med de främre stötdämpare till både stöd till framför lastbilen och dämpa rida för att ge en smidig körupplevelse. Dessa spiralfjädrar inte ofta behöver bytas, men vissa människor gillar att byta ut de främre spiralfjädrar för kortare eller längre modeller för att lyfta eller sänka den främre änden av lastbilen. Om du vill ändra markfrigången på din lastbil eller du behöver bara byta ut de främre fjädrarna för nya, kan du göra det i ungefär en timme. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
skiftnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Sledgehammer
Byte fjädrar

Visa fler instruktioner
1

Park Dakota på en nivå betong eller asfalt yta, sedan dra åt parkeringsbromsen. Lyft framsidan av Dakota med en domkraft och sätta pallbockar under ramen. Ta bort de främre hjulen med däcket järn och ställa ut dem på arbetsytan.
2

unbolt stötdämparen från ramen och den undre styrarm med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel, sedan bort chock från framvagnen. Skruva loss krängningshämmaren från undre länkarm med en skiftnyckel.
3

unbolt styrlänkaget framifrån spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Placera domkraften under nedre kulleden på nedre länkarm. Lyft uttaget tills den vidrör kulleden. Unbolt undre kontroll gemensamma arm boll från spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag, slå till sidan av spindeln med uttag för att separera spindeln från undre länkarm.
4

Sänk domkraften med lägre länkarm långsamt att successivt frigöra spänningar på spiralfjädern. Dra våren ut från främre hjulupphängningen med händerna. Montera fjädern byte spole i främre hjulupphängningen och lyft sedan upp domkraften för att lyfta upp den främre hjulupphängningen. Anslut den nedre länkarm till spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag och sedan ta bort jack.
5

Installera krängningshämmaren till lägre länkarm med en skiftnyckel. Sätt tillbaka styrlänkaget med 3/8-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka främre stötdämpare med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Sätt tillbaka framhjulen med däck järn och sänka Dakota från läktaren med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88970.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.