DIY: Installera externa Trafikbelysning och ledningar

Installera Extraljus på din bil är ett sätt att öka säkerheten när du kör på natten. Inte nog med att de låter dig se vägen framåt mycket bättre än fabriken strålkastare, de tillåter även andra bilister att se dig tydligare. Detta gäller särskilt när du kör på natten eller vid dåligt väder. Den extra mått av säkerhet som ges genom denna uppgradering till bilens belysning är väl värt den tid och kostnad för installation. Saker du behöver
Körljus kit
Relay
Switch
Wiring
Elinstallationsmateriel tejp
kontaktdon
Wire avbitartång
Visa fler instruktioner

1

Bestäm var du vill montera lamporna. Under den främre stötfångaren är oftast det bästa alternativet för att hålla belysningen lite på vägen så att inte blinda på kommande drivrutiner. Använd fästet som ingår i ditt ljus kit för att montera lamporna med antingen skruvar eller fordonsindustrin tejp. Dessa poster bör ingå i ljus kit.
2

Installera kablarna från lamporna i motorrummet på din bil. Ledningarna ska köras till ett relä som monteras nära batteriet. Reläet kommer att hålla högspänd dragning av lamporna från att passera direkt genom omkopplaren och orsakar en elektrisk kortslutning eller brand. Se till att jordledningen från lamporna är jordad ordentligt till en jordpunkt på bilens chassi nära monteringsplatsen..
3

Wire reläet att driva lamporna Det bör finnas en smält röd kabel från batteriets positiva inlägg fäst till antalet 30-terminalen på reläet. Anslut nummer 85 terminalen på reläet till en bra jordpunkt. Antalet 86-terminalen ansluts till växeln för belysningen. Strömbrytaren ska monteras inuti fordonet på ett lätt taxeras plats. Ledningarna från reläet till omkopplaren måste köras genom brandväggen till insidan av fordonet till omkopplaren. Antalet 87-terminalen ansluts till strömkablarna för lamporna.
4

Kör en ström-ledningar från antingen strålkastarna eller batteriet till den andra polen på strömbrytaren i kupén. Om strömmen går från strålkastarna, kommer Extraljus fungerar endast om strålkastarna är påslagna. Om strömmen går direkt från batteriet, kommer lamporna att fungera när som helst slås på. Kontrollera att alla elektriska anslutningar har gjorts med de rätta kontakterna och säkras med eltejp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89567.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.