DIY Automotive Måleri

Automotive målning innebär mer än att bara spraya färg på bilens yta. De viktigaste och mest arbetsintensiva stegen i målningen processen är faktiskt framställningsstegen. Slipning och rengöring av ytan kan göra eller bryta en bil färg jobb, oavsett hur väl färgen appliceras. Den prep arbete kan tyckas jobbigt, men det lönar sig i slutändan - och med rätt redskap och material, kan de flesta människor utföra det och tillämpa en anständig paint jobb i sitt eget garage på bara en dag. Saker du behöver
380-slippapper
Vax och fett remover
800-grit sandpapper
slipblock
plast eller presenningar
maskeringstejp och papper
skyddsmask
Primer
Paint
Visa fler instruktioner
1

Sand hela bilen med 380-slippapper. Detta steg tar bort det översta skikten av gammal färg och eventuella lätta repor från bilens yta. Bilen kan slipas ned till plåten eller bara slipas jämnt, lämnar den ursprungliga grundfärgen. Under några områden eller trim bitar som inte ska målas
2

Place maskeringstejp och papper. Var noga med att täcka fönsterglas, nyckelhål, dörrhandtag, backspeglar, grill, däck, fälgar och ljus. Torka bilen med vax och fett remover för att ta bort damm eller vax partiklar som kan skada den färdiga lack. Den remover avdunstar snabbt, och kommer inte att skada lacken.
3

Spraya ett tjockt lager grundfärg på bilen, med början i toppen och arbeta till botten. Håll sprutpistolen 16 inches från ytan av bilen och använda vänster och höger stroke. Låt primern torka i 30 till 60 minuter.
4

Slipa grundfärgen försiktigt med 800-grit sandpapper på en slipkloss. Försiktigt sand den övre ytan av primern med hjälp av slipkloss plant mot ytan. Detta slår av toppen av primern, lämnar den bästa ytan för den nya färgen att hålla sig till. Grundfärgen fyller också i några små repor kvar av den andra sandpapper.
5

Parkera bilen i en färg monter för målning. Om man inte är tillgänglig, använd ett garage eller carport. Rengör väggar och golv innan föra bilen inuti. Lätt dimma golvet med vatten för att hålla damm från att flyga i luften. Häng plast eller presenningar på väggar och tak för att förhindra partiklar från att landa på bilens våta ytan.
6

Spraya färg på bilen, med samma spruttekniker som du använt med primer. Använd vänster och höger slag och överlappar varje stroke med 50 procent för att säkerställa jämn täckning. Håll rockar ljus för att undvika körningar i färgen. Vänta 20 minuter mellan varje skikt innan nästa. Använd totalt 3-6 rockar. Vänta en hel 24 timmar innan du hanterar ytan på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89519.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.