Fakta om Car Spoilers

Populär bland många auto anpassa entusiaster på grund av deras förmåga att låna ut utseendet på snabbhet och sportighet på ett fordon, spoilers är i själva verket en sann prestandahöjande tillbehör är korrekt installerad och används i applikationer med hög hastighet. Det finns nästan lika många missuppfattningar som det finns fakta om bil spoilers, och känna till de grundläggande fakta om deras funktion kan bidra till att skingra några av dessa missuppfattningar. Diffusion

Aerodynamiskt, är den grundläggande formen av en bil liknande design som en flygplansvinge. Vid höga hastigheter, är luften som passerar över fordonet rör sig snabbare än den luft som passerar under fordonet. Detta orsakar en obalans i lufttrycket, vilket resulterar i hissen alstras av det fordon. Detta bringar fordonet att förlora en del av sin dragkraft, vilket resulterar i instabilitet vid höga hastigheter. Spolare bidra till att sprida och omdirigera luftflödet över fordonet, störa alstringen av hissen och förbättra fordonets stabilitet.
Down force
spoilers

Car arbeta med hjälp av Samma princip som flygplansvingar. I flygplan, är vingarna vinklas och formas för att få luften färdas över vingen att gå snabbare än den luft som passerar under vingen, genererar hiss. Med bil spoilers, är effekten densamma, är bara formen och vinklarna ändras till stället minska hissen skapas av kroppen av fordonet och skapa downforce. Om en vinge skulle försöka "pressa" upp, arbetar en spoiler genom att förneka detta uppåt push, effektivt förbättra downforce. Minska lyft därmed ökar downforce och förbättrar grepp och stabilitet vid höga hastigheter.
Hastighet

Spoilers börjar inte ha mycket effekt förrän en viss hastighet är uppnåtts. Vid hastigheter under 70 MPH, är flödet av luft över ytorna hos ett fordon inte kan generera betydande tillräckligt mängder lyftkraft för att ha en märkbar effekt på fordonets hantering. När hastigheter över 70 MPH nås, ökar luftflödet tillräckligt för att generera betydande mängder hiss. Spolare diffunderar detta luftflöde vid högre hastigheter och därmed minska produktionen av hissen endast när en tillräckligt hög hastighet nås för att skapa betydande mängder hiss. I motsats till vissa föreställningar, inte ökar spoilers inte hastigheten och inte har någon märkbar effekt på normala motorvägshastigheter.
Spoilers vs Wings

Spoilers är ofta förväxlas med vingar . Båda används på många prestanda bilar och verka under samma principer. Spolare emellertid arbeta genom att ändra flödet av luft över kroppen av bilen, vilket minskar hissen alstras av det fordon som luft passerar över det, medan vingarna är i första hand utformat för att generera ner kraft och inte har någon signifikant effekt på genereringen lyftkraft skapas av kroppen av bilen. Spoilers är i allmänhet en integrerad del av fordonets karosseri och är små paneler monterade mycket nära kroppen. Vingarna är vanligen mycket större än spoilers och monterade på socklar eller konsoler som placerar dem långt över kroppen av fordonet där de kan producera de mest downforce, utan turbulens som orsakas av fordonet.
Historia

Spoilers inte börja visas i fordonskonstruktioner tills slutet av 1960. I mitten och slutet av 50-talet, var spoilers experimenterat med av bara ett eller två professionella åkare. Genom det sena 1960-talet, var spoilers bli populär i professionella motorsport, och vid 1970 var krediteras med att hjälpa flera biltillverkare och team racing vinna stora motorsports evenemang. Sedan dess har spoilers dök regelbundet på vardagliga serietillverkade fordon. Deras Förutom moderna design personbilar är mer ett försök att minska luftmotståndet och öka bränsleeffektiviteten snarare än som en högpresterande förstärkning eftersom deras effekt är minimal vid juridiska körhastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88369.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.