Hur man lägger in en matta på en Högtalarlåda

Många bilägare söker kraftigare stereo installera boxar i sina fordon. Även talaren hjälper dig anpassa dina ljud, kan du ge själva lådan en one-of-a-kind look genom att täcka den med en matta. Att sätta en matta på en högtalarlåda är mycket lik linda en närvarande. I slutändan kommer du att ha minimala sömmar på högtalarlådan, vilket kommer att vara spänt täckt med dekorativa tyger. Saker du behöver
Speaker box Måttband
Sax Rug
eller kniv
Kontaktlim
Visa fler instruktioner
1

bort högtalaren och någon ledning från högtalarlådan. Ställ dem åt sidan.
2

Mät högtalare box. Totalt höjden av den övre, ansikte, botten och baksidan av lådan. Detta kommer att vara den minsta längd din matta behöver vara. Dessutom mäta och notera högtalarens höjd lådans sidor. Du behöver tillräckligt med matta för att täcka hälften av varje av dessa sidor.
3

Använd dina mätningar för att beskriva den rektangulära formen på mattan som du behöver för att täcka högtalarlådan. Denna bit av material bör vara tillräckligt lång för att täcka toppen, ansikte, botten och baksidan av lådan, liksom tillräckligt brett för att täcka hälften av varje sida av lådan. Skär mattan för dessa mätningar.
4

Vänd mattan så att dess baksida är vänd uppåt. Placera högtalaren rutan halvvägs över längden kant av mattan, i mitten av mattans bredd. Talaren lådan ska vara vänd med ryggen mot resten av mattan.
5

Applicera kontaktlim på baksidan av lådan. Med några av mattan fortfarande under rutan, linda matta spänt över baksidan av lådan och hålla den till limmet. Se till att det inte finns några rynkor. Upprepa detta steg för toppen och högtalarens framsida rutan, inslagning anslutna mattan runt den.
6

Vänd rutan så att dess botten är vänd uppåt. Vik båda klaffarna spänt över botten, så att en kant för att överlappa den andra. Skär i mitten av båda dessa överlappande material för att skapa en helt fodrad-up söm. Vik mattan och ta bort kapningsstyckena. Fäst flikarna på plats igen med kontaktlim.
7

Vänd rutan på sin sida så att den motsatta sidan är vänd uppåt. Skär mattan direkt på de fyra hörnen av lådan, skivning från kanten av mattan ner till själva lådan. Detta bör skapa fyra flikar.
8

Vik alla flikarna ner på lådan så att sidan är täckt. Skär ett kryss igenom allt detta material över boxens sida, flytta från det övre högra hörnet mot det nedre vänstra hörnet, och det övre vänstra hörnet mot det nedre högra hörnet. Vik ut mattan för att avlägsna det utskurna materialet. Detta kommer att skapa en perfekt matchad söm. Fäst mattan på plats igen med kontaktlim. Upprepa detta steg på andra sidan av högtalarlådan.
9

Vrid högtalaren rutan på dess rygg. Skär ut mattan där lådans hålet är. Använd kanten av denna cirkel som en guide för att skära hela vägen runt. Också, klippa ut alla andra hål i lådan som gjordes för att hålla högtalarkablar.
10

Byt högtalare och sladdar i mattan-täckt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82730.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.