Hur man bygger en Sub Box för en Single Cab Lastbil

Det finns ingen stammen i en lastbil, och dörr högtalarna är rörlig och i stort sett ineffektiva på att producera djup bas. Oavsett om du vill ha bra ljud för rekreation eller på en arbetsplats, bygga en sub box ger avkastning både i fråga om lyssnande och en känsla av prestation. Närma detta projekt med konkreta resultat i åtanke. Objektet här är att inte ha en större bas eller högre volym än nästa kille, men djup bas. Saker du behöver
Woofer
Måttband
4 - med 8-fots ark 3/4-inch MDF
Table eller skicklighet såg
tigersåg med rip blad
penna
borrmaskin
försänkare borr
1/4-tums trä bit
1 1/2-tums Phillips försänkare trä skruvar
Högtalarkabel
Avbitare
Kabelskalare
Terminal VECKARE
Slip-on terminaler
Dacron kudde fyllning
trälim
Seal kitt
Silikontätning
Visa fler instruktioner
1

Ställ tillbaka sätet bakom vilken du kommer att placera subwoofern rutan. Från golvet, mäta hur lång du vill ha din box. På önskad höjd, mäta avståndet mellan ryggstödet och den bakre väggen i hytten. Om den sista mätningen är inte minst 9 inches, justera den projicerade höjden på din subwoofer tills toppen är minst 9 inches bred, för att rymma åtminstone en 8-tums högtalare och ett galler ram.
2

För varje given bas, hitta publicerade slutet lastutrymme volym. Denna volym uttrycks i kubikfot eller en del därav. Din box storlek skall beräknas till denna volym plus tjockleken på MDF. Multiplicera woofer uttalade sluten krav box volym av 1728: det är en kubikfot, eller 12 av 12 av 12 inches. Högtalarens storlek plus 1 tum är en av dina yttermått. Insidan dimensionen subtraherar dubbelt MDF tjocklek, eller 2 gånger 3/4 tum = 1 1/2 tum. Multiplicera den dimensionen gånger innerdimension antingen önskade höjden eller bredden av lådan. Fördela den resulterande siffran i 1728 för att få den återstående innermåttet. Justera antingen höjden eller bredden tills du får rätt volym. På MDF blad
3

, markera de yttre dimensionerna av alla sex box sidor. Tillåt för bredden av sågbladet och skär. På den övre panelen, markera en cirkel stor nog att matcha woofer s inre fläns diameter och skär med en tigersåg.
4

Montera boxen med trälim och skruvar. Borra ett 1/4-tums hål i en sidopanel för högtalarkabeln. Thread högtalarkabeln genom hålet och mot högtalaren hålet, lämnar en fot av tråd i överskott i båda ändarna.
5

Split tråden 3 inches i båda ändar. Strip 1/4 tum i varje ände. Crimp på terminalerna för att passa högtalarna flikarna, eller lämna nakna för fjäderklämmor. Anslut högtalaren. Grejer lådan med kudde fyllning och nedgång i högtalaren. Applicera spackel på baksidan av högtalaren flänsen och fäst sedan högtalaren på plats. Silikon tätning kring tråden utgångshål. Anslut till förstärkaren och testa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82068.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.