Hur du korrigerar Power Amp för Speaker

Korrigera en effektförstärkare för att arbeta med en högtalare innebär konfigurering som förstärkare för att leverera rätt effekt för högtalaren. Till exempel, om talaren har en effekt på 500 watt och förstärkaren är 1000 watt, kommer förstärkaren behöva justeras för att arbeta med högtalaren. Dessutom kan en förstärkare måste överbryggas för att driva mer högtalare än en enda kanal kan ge. Inte varje förstärkare kan arbeta med varje högtalare, men det är möjligt att göra korrigeringar i vissa fall. Saker du behöver
Högtalarkabel
Visa fler instruktioner
1

Bridge förstärkaren. Bridging uppstår när en enda kanal i en förstärkare är inte tillräckligt kraftfull för en högtalare. De två kanalerna kombineras för att producera mer makt. Till exempel, om talaren är 500 watt och förstärkaren är 2 (kanal) x 250 watt, kommer en enda kanal vara inte tillräckligt kraftfull. Om förstärkaren är överbryggas, så högtalaren får 500 watt.
2

Anslut högtalarkabeln till en vänster kanal pluspol sedan ansluta den ledningen till den positiva terminalen på högtalaren för att överbrygga en två- kanals förstärkare. Anslut den negativa terminalen på högtalaren till höger kanal minuspol. Anslut den vänstra kanalen negativt med den högra kanalen positivt. Förstärkaren kommer nu varit överbryggas. Läs alltid bruksanvisningen för förstärkaren innan överbrygga, eftersom vissa förstärkare kan kräva olika metoder.
3

Justera strömförsörjningen på förstärkaren. Vissa förstärkare har justerbara inställningar. Detta är oftast en omkopplare eller knapp som reglerar strömmen som flyter till högtalaren. De flesta strömbrytare bara har två inställningar, till exempel, 250 watt eller 200 watt. Leta reda på strömbrytaren på förstärkaren och tryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82277.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.