Hur man installerar ljud i en lastbil

Fabriken stereo däck på din lastbil kan behöva bytas ut på grund av ett tekniskt fel, eller du kan välja att uppgradera till en bättre huvudenhet. Om du är en åkare som önskar byta sin gamla huvudenhet för en ny eftermarknad stereo, kan du välja en enhet som passar in i deras bilens stereo docka, och installera det själv. Se till att hitta en lämplig fronten adapter för din bil märke och modell, och använda en adapter kablage för att överbrygga klyftan mellan lastbilens ledningar och utloppen på eftermarknaden däck. Saker du behöver
Skiftnyckel
Trim panel borttagning verktyg
kryssmejsel
Faceplate adapter
Kabelstam adapter
GM antenn adapter (för GM lastbilar endast) katalog
Visa fler instruktioner
1

Hitta spaken Huvlås och dra. Spaken är vanligen placerad på förarsidan av lastbilen, under instrumentbrädan (endera sidan av rattstången). Flytta till framför lastbilen och öppna motorhuven. Lossa bulten på grundstötningen kabelns klämma med skiftnyckel. Den jordningskabeln är svart och ansluter den negativa batteripolen till ramen av fordonet. Ta bort kabeln från batteriet och lägg den åt sidan. Återgå till insidan av lastbilen.
2

Ta fabriken stereo enligt instruktionerna i reparations handboken. Gemensamma procedurer inkluderar att ta bort den viktigaste instrumentbrädan och skruvar runt fästet stock stereo med en socket set eller kryssmejsel.
3

Skjut stereo från dockningsstationen och koppla stereo ledningar från baksidan av enheten (inklusive antennsladden).
4

Infoga fronten adaptern i bilens stereo docka tills den låses på plats. Mata stereo kablage och antenn kabeln genom baksidan av fronten adaptern när du sätter den i dockan.
5

Anslut stereo ledningar kontakterna i adaptern kablage leder. (Ford GM bilar endast. Anslut antennkabeln leder in i GM antennadaptern)
6

in adaptern kablage bly kontakterna i uttagen på baksidan av den nya stereon. Anslut antennkabeln bly (eller GM antenn adapterkabel) till FM antenningång på stereons baksida. Skjut eftermarknaden enheten i fronten adaptern tills den låses på plats inom instrumentbrädan dockan.
7

Byt instrumentpanelen enligt anvisningarna i reparationshandboken. Tryck ordentligt runt kanterna på panelen för att snäppa tillbaka den på truckens streck. Återgå till motorrummet.
8

tillbaka klämman jordkabel till den negativa batteripolen och dra åt kabelns bulten. Stäng truckens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82234.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.