Lexus Radio borttagning Instruktioner

Toyotas lyx linje av fordon, Lexus, kombinerar den japanska biltillverkaren meritlista av hållbarhet med elegans och förstklassig design. När du utför underhåll eller eftermarknaden uppgraderingar, noggrann uppmärksamhet på de unika kraven i ett av de finaste märkena på marknaden är i sin ordning. För att ta bort en radio från din Lexus, vara uppmärksam på de specifika metoder som kommer både göra proceduren en bris, och bevara hantverket och prestanda för din bil. Säkerhet; Innan du börjar

När du utför underhåll på delar av din Lexus anslutna elektroniskt, bör det första steget vara att koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet. Den negativa kabeln (eller jordkabel) är den svarta kabeln fastspänd runt den negativa batterikabeln. Borttagning av bly kräver en 10mm hylsa och spärrskaft eller skiftnyckel. Vid demontering av batteriet, koppla ledningar grupperna på baksidan av radion. Om du gör det medan jordkabeln fortfarande är ansluten, kan resultera i en otäck chock. Addera få tillgång till radion i sig

Lexus designers gör ett fantastiskt jobb med att skapa bedövning formulär för att gå med sin legendariska funktion. När det gäller radio-och instrumentbrädan, Dash paneler omger radion, kontroller klimat och luftventiler i en mjuk och smidig uttryck. När du penetrerar denna konturerad flöde av träfibrerna och elektronik, förbereda för en mer känslig procedur än du skulle fixa en punktering eller byta ett tändstift.

Att ta bort instrumentpanelen, använd en platt pry verktyg eller platta skruvmejsel. Lägg ett tunt tyg över de skarpa kanterna på antingen verktyget innan nyfikna. Duken skyddar målgång i panelen samtidigt som effektiviteten i verktygets syfte. Börja längst ner på panelen gränsar radion. Med en måttlig mängd tryck, bända panelen från instrumentbrädan. Arbetet runt kanterna med mindre kraft tills panelen är helt bort.

Nästa, ta bort panelen som sitter horisontellt i toppen av instrumentbrädan ovanför radion. Samma teknik gäller för denna panel. En klädd pry verktyg eller skruvmejsel kommer lätt ta bort panelen

Panelerna behöver tas bort av två skäl:. För att få tillgång till radion. Dess yttre kanter är faktiskt bredare att instrumentpanelen gräns (en del av den sömlösa konstruktionen),. Samt att komma åt skruvarna som håller fast radion i sin docka

Det sista steget att komma in på radion är att ta bort skruvarna i luftkonditioneringen kontrollpanelen. De två skruvarna kan under den nu borttagna övre instrumentpanelen. Använd en kryssmejsel.
Ta Radio


instrumentbrädan paneler har säkert borttagen för att nu avslöja radion. Bultarna som håller däcket på plats är synliga och tillgängliga. Med en 10 mm hylsa och spärrskaft, ta bort de två skruvarna. Utformningen av Lexus radio dockan är olik från andra system för bilradio. Istället för fyra skruvar i hörnen har Lexus radion bara de två skruvarna på toppen av dockan. Ta bort dem kommer att göra det möjligt för radion att dras forma dockan för hand.

Dra radion från sidorna med lika stor kraft. När radion är fri från kajen, kommer du att kunna nå de anslutande viragrupper på baksidan av däcket.

Försiktigt dra trådarna vid deras bas med två fingrar fungerar bäst. Dra inte kablarna själva, du kan skapa en frånkoppling i basen som kommer att kräva långtråkigt arbete att reparera. Grupperna som är anslutna till den bakre delen av radion ansluter till förstärkaren, batteriet (för ström), högtalarna, och antennen. Koppla dem i valfri ordning och se till att hålla smuts eller skräp ur sina hålor.
Anslut batteriet Cable


Slutligen, om du genast byter radion eller inte, anslut den negativa batterikabeln att driva Lexus eller någon annan elektrisk funktion. Placera klämman jordkabel runt den negativa batterikabeln. Använd en 10 mm hylsa och spärrskaft eller en 10mm nyckel för att dra åt skruven, dra åt klämman runt ledningen. Du behöver inte använda en stor mängd vridmoment och detta kommer bara leda till att du huvudvärk när du behöver koppla ur kabeln i framtiden. Nog vridmoment att tillfredsställa att kabeln inte kommer bort under körning kommer att räcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80674.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.