Hur att fastställa de negativa och positiva ledningen för en stereohögtalare

När du arbetar med stereohögtalare, kan du finna att de positiva och negativa högtalarkablarna inte är märkta. Detta är förvirrande och kan leda till misstag vända polariteten på högtalarna, vilket innebär att du ansluter de positiva och negativa högtalarkablarna till motsatta anslutningspunkter på stereon. Även om detta inte skadar högtalarna eller stereo, kan du förlora ljudkvalitet. Du kan använda en av två metoder för att hjälpa dig att identifiera de negativa och positiva trådar på en stereohögtalare. Saker du behöver
Marker eller maskeringstejp
1,5-volts batteri
Visa fler instruktioner
Method One
1

Följ högtalarkablarna till anslutningen punkter (terminaler) på baksidan av högtalaren, om möjligt. Identifiera de positiva och negativa högtalaruttagen på baksidan av högtalaren gör att du kan identifiera de motsvarande positiva och negativa högtalarkablar. Terminalerna likna metall öglor fäst högtalaren med skruvar.
2

Jämför storleken på terminalerna. Den mindre terminalen är den negativa polen, och därför är högtalarkabeln anslutas till den mindre terminalen den negativa högtalarkabeln
3

Markera negativa eller positiva högtalarkabel för framtida referens.. Du kan göra en liten markering på viran med en markör eller linda en kort bit maskeringstejp (ungefär en halv tum lång) runt tråden, nära slutet.
Metod två

4

Grip en högtalarkabel i varje hand.
5

Touch en av högtalarkablarna till den positiva polen på ett 1,5-volts batteri och den andra högtalarkabeln till den negativa terminalen av samma batteri samtidigt. Släpp dem efter ca en sekund.
6

Titta på högtalaren när du rör ledningarna till batteriet. Om högtalaren flyttas utåt, anteckna vilka högtalarkabeln ansluts till de positiva och negativa polerna på batteriet, som är motsvarande positiva eller negativa högtalarterminal. Om högtalaren flyttar inåt, har du trådarna omvända.
7

Markera negativa eller positiva högtalarkabel för framtida referens. Du kan göra ett litet märke på kabeln med en markör eller linda en kort bit maskeringstejp (ungefär en halv tum lång) runt tråden, nära slutet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81973.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.