DIY Advanced Sub Box Building

Sub box byggnaden är konsten att göra egna storlekar subwooferhöljet för en bil stereo. Båten är en hobby bland bil customizers för de resultat som den erbjuder. Förstärkt ljud genom akustik och förståelsen av material är möjligt om du noggrant planera dina skåp och använda högre kvalitet material. Subwoofer lådmaterial

baslådor är gjorda av trä och glasfiber, var och en erbjuder en annan kvalitet. Träslag som lönn, ek, björk och tall erbjuder olika akustiska egenskaper, och slutresultatet är annorlunda när de är ihopkopplade med olika typer av högtalare. För att fullt ut förstå denna aspekt av subwoofer box konstruktion, måste du ha viss erfarenhet av att använda materialet. Trial and error är det bästa sättet att förstå denna subtila del av processen.
Designs

inredning av baslåda är lika viktigt när det gäller ljud . Ljudvågorna agera annorlunda i mindre fack än de kommer i större fack, till exempel. Ett större fack kan skapa en större ljud, medan vissa delar av den inre avdelningen agera för att omdirigera olika ljudvågor. Till exempel, lägre frekvens ljudvågor reflekteras av facket och sprider sig utåt i olika takt än högfrekvent ljud. Kunskap om akustik är därför en stor del av den avancerade högtalare box design.
Praktiska tillämpningar

annan avancerad aspekt av utformningen och byggandet av en sub box är storleken och placeringen av lådan inne i bilen. Varje fordon har en viss mängd utrymme, så en designer måste uppfylla de behov som ägaren och överensstämmer med utrymmesbrist i fordonet. Detta innebär att utforma lådan så att det uppnår målen för användaren i form av ljud, men inte inkräktar på andra praktiska behov, liksom behovet av bagageutrymme eller förarens sikt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80950.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.