Lägga en Amp & Sub till en befintlig huvudenhet

Anslutning av en förstärkare med subwoofer till en befintlig stereoanläggning huvudenhet kräver lite arbete, men kan göras utan alltför mycket besvär. Subwoofers ger ett rikt djup bas och de flesta subs drar så mycket ström att de kräver en extern förstärkare för att ge mer effekt än ett bilbatteri kan leverera. Subwoofers och medföljande förstärkaren är bäst monteras i bakluckan på bilen för enkel användning och säkerhet. Alla delar som behövs för en sådan installation skulle kosta mindre än $ 30 och finns tillgängliga på de flesta elektroniska eller stereo butiker. Saker du behöver
tråd Ström stereo - 2 billängder
Högtalarkabel, 2 meter x antal subs
Skruvmejsel
RCA ljudkablar
Visa fler instruktioner

1

bort huvudenheten. Bänd bort streck täcker för huvudenheten försiktigt skruva av huvudenheten från instrumentbrädan montage. Leta reda på RCA subwoofer-utgång (Radio Corporation of America) stereo portar på baksidan av instrumentbrädan.
2

Anslut RCA-ljudkablarna till stereoanslutningen portar på huvudenheten. Se till att färgerna på porten och kabeln matcha upp. RCA-kontakter är alltid rött och vitt. Kör den här kabeln till bakluckan på bilen och byta ut huvudenheten tillbaka i streck.
3

Anslut den andra änden av RCA kablarna till "Audio Input" RCA-portarna på förstärkare. Återigen ser till att färgerna på kontakterna matchen.
4

Anslut högtalarna till förstärkaren. Beroende på antalet högtalare, dubbla antalet högtalarkablar kommer att krävas (både positiva och negativa anslutningar). Anslut först en remsa av högtalarkabeln till den positiva "Speaker Out" terminal på förstärkaren. Anslut den andra änden av denna kabel till den positiva polen på subwoofern. Upprepa denna process för den negativa terminalen också. Nu en högtalare är ansluten. Använder annan "Speaker Out" terminal på förstärkaren för varje extra subwoofer är ansluten
5

Upprepa Steg 4.
6

Springa två längder strömkabeln genom bilen från batteriet till stammen. Anslut en kabel till den positiva "Ström" terminal på förstärkaren. Anslut den andra änden av denna kabel till den positiva polen på bilens batteri.
7

Anslut den andra strömkabeln till den negativa kraften terminalen på förstärkaren. Anslut den andra änden av denna kabel till den negativa terminalen på bilens batteri. Slå på bilen och testa den nya stereon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81960.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.