Bilradio Installationsanvisning

För att installera en radio i bilen, måste du först ta bort den ursprungliga radion från bilen - om inte den ursprungliga radion var stulen eller på annat sätt tas bort tidigare. Du kan installera en eftermarknad radio i någon bil att antingen ersätta en stulen ena eller ändra beståndet modell med en högre kvalitet en. Detta är en fråga om att se till att den nya radion passar i instrumentbrädan och ansluta kablarna korrekt. Saker du behöver
Trim stick
Wrench
Skruvmejsel
Wire skärande /pressverktyg
Crimp caps
Löd spole
lödvärme järn
krympfilm
värmepistol
Visa fler instruktioner
Installation
1

koppla bort batteriet i bilens motorrum. Lossa klämman muttern på den svarta batterikabeln med en skiftnyckel (detta är den negativa kabeln) och ta bort kabeln från batteriet, sätta den så långt bort som möjligt.
2

Kräng av trim paneler på bilens instrumentbräda som håller radion. Detta kommer att variera beroende på bilen, men det sannolikt innefattar en planskiva omger radion som du antingen dra bort eller bända bort med en trim pinne Addera 3

Avlägsna fästelement för radion.; Dessa kan vara små skruvar som kräver en skiftnyckel eller skruvar behöver en skruvmejsel. Vissa modeller - främst Ford sådana - kräver speciella U-formade verktyg du måste sätta i hål för att lossa enhetens clips
4

Dra radion ur sitt fäste i instrumentbrädan och lossa kablarna. i ryggen. Detta kommer att omfatta elektriska kontaktdon för batteri och högtalare, en jordkabel och ledningen för antennen.
5

Anslut kablarna till din nya radioenhet. Om bilens elektriska kontakten passar den nya enheten eller om radion kommer med en adapter, använda den för att ansluta radion. Annars måste du krusa eller löda samman trådarna.
6

Montera radion och dess fäste i instrumentbrädan och tillämpa monteringsfästen.
7

Sätt tillbaka paneler på instrumentbrädan.
8

Anslut bilens batteri kabeln.
Wiring
9

Klipp trådarna från bilens elektrisk kontakt med avbitare.
10

Strip en halv till en hel tum av av tråden isoleringen på båda trådarna i bilen och den nya radion elektriska kontaktdon, lämnar nakna ledningar på trådarna.
11

Anslut nakna ledningar i varje tråd av sin färgkoordinerade tvilling. Om du krusning trådarna, placera leder så att de pekar i samma riktning och vrida dem tillsammans. För lödning, peka dem mot varandra och placera löda på ledningarna.
12

Sätt pressning locket på de tvinnade trådändar och dra åt locket med din tråd pressverktyg.

13

Värm tråden med en lödkolv för lödning, se lodet inte vidrör järnet själv. Efter lödning, halka krympfilm slangen över de blottade trådarna och kontrakt slangen med en värmepistol.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81901.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.