Hur du ansluter ett ljudsystem i en bil

Om din bil har en dålig ljudanläggning, då du redan vet hur smärtsamt det är att höra din favoritlåt drill ut genom snedvridande högtalarna. Å andra sidan, kanske din bilstereo inte fungerar alls, och du är trött på att ha någon musik. Hursomhelst, är valet klart: det är dags att koppla upp ett nytt ljudsystem i bilen. Saker du behöver
Aftermarket kit stereo installation (kablage och installation fäste) för ditt märke och modell av bil
Kabelskalare
Wire nötter
Skruvmejslar
Aftermarket stereo huvudenhet
Eftermarknad högtalare
Avbitare
bilens stock stereo kopplingsschema
Visa fler instruktioner
Installera din nya huvudenhet
1 Huvudenheten är navet i bilens ljud systemet.

Anslut din färgkodade eftermarknaden kabelnätet till din nya stereons kablage. Första bandet ca 1/4 tum av plastbeläggning från ändarna av trådarna på båda selar. Tvinna ihop de blottade ändarna av samma färg trådar tillsammans, och skruva en tråd mutter på varje tråd korsning.
2

bort din gamla stereo, om du har en. Det kan handla om att ta bort den del av instrumentpanelen som håller din gamla stereo i. Du bör titta i bilens reparationshandbok för särskilda instruktioner eller för att se om några speciella verktyg behövs. Var noga med att inte bryta något av de plastbitar som håller ditt lager stereo i eftersom du ska använda dem för din nya. Också, inte klippa kablarna från baksidan av ditt lager stereo, helt enkelt dra ur dem räcker
3

Montera din eftermarknad stereo konsol i instrumentbrädan i din bil.. Mest eftermarknaden installation kit kommer med instruktioner som hjälper dig genom detta steg.
4

Installera din nya stereons monteringskassetten i installationen fästet. Hylsan har metallflikarna som du kommer att behöva böja sig utåt med en skruvmejsel. Flikarna håller monteringskassetten säkert i installationen fästet.
5

Anslut din eftermarknaden kablaget till fordonets stock stereokontakt, och på baksidan av din nya stereo.
6

Slå på din bil och slå på din nya huvudenhet, för att vara säker på att den fungerar korrekt. Testa den innan den monteras i instrumentpanelen kommer att spara dig besväret att demontera det om det finns några kortslutningar i ledningar. In fästet
7

Skjut din nya stereo tills det snäpper fast.
8

Sätt din bils streck tillbaka tillsammans.
9

Snap den medföljande bit trim i ansiktet av din eftermarknad stereo, och du är färdig med installationen av din nya huvudenhet. Addera Installera nya högtalare
10 Eftermarknad högtalare kan avsevärt förbättra ditt ljudsystem klarhet.

bort dina gamla högtalare. Det kan handla om att ta bort bilens dörrpaneler eller dra upp mattan på akterdäck, även om de flesta bakre bilens högtalare kan tas bort inifrån bilens bagageutrymme. Återigen, kolla i bilens manual för några speciella verktyg behövs eller några speciella instruktioner som kan vara till hjälp.
11

Skär kontakterna stock högtalaren från trådarna, var noga med att lämna tillräckligt med tråd på kontakterna till återanvända dem om det behövs. Skala de gamla ledningarna och använd tråd nötter för att ansluta en längd av ny högtalarkabel till varje trådar du skär. Var noga med att matcha positivt med positiv och negativ med negativ enligt ditt lager stereons kopplingsschema. Några nya högtalare inkluderar högtalarkabeln i paketet. I detta fall, använd en längd av tråden som innefattar kontakt för den nya högtalaren. Vanligtvis den mindre kontakten är negativ, och den större kontakten är positiv.
12

montera dina nya högtalare. Om möjligt, använd den befintliga monteringsverktyg från dina lager högtalarna. Annars kan du använda skruvarna som medföljer din nya högtalare eller improvisera med några skruvar från järnaffären.
13

Anslut kablarna till högtalarna, sedan slå på stereon för att testa dem.

14 p Om högtalarna fungerar, kan du sätta allt tillbaka tillsammans, och du är bra att gå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81596.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.