Hur koppla in en bil Amp & Speakers

Bilstereo entusiaster har flera sätt att uppgradera sina system fordon stereo. Lägga till en eftermarknad bil förstärkare och ersätta materiel högtalare ger ett tydligare och starkare ljudsystem. Factory stereo däck är ofta inställda på specifikationerna för stock högtalarna. Lägga till en förstärkare kan tvinga en signal som är för stark för vanliga högtalare arrangemanget. Koppla högtalarna i bilen för att hantera den ökade stereosignal. Saker du behöver
Skiftnyckel eller tång
förstärkare kabelsats (jordkabel, signal & turn-on-kabel, ring terminal och strömkabel) katalog Kabelstam adapter
Högtalarkabel
Förstärkare
Högtalare
Visa fler instruktioner
1

öppna motorhuven på bilen för att komma åt batteriet.
2

Lossa skruvarna som håller fast varje de båda batterikablarna från batteripolerna. Använd en skiftnyckel eller tång för bultarna (se handboken reparationsinformation för exakt dimensionering).
3

Ta den negativa batterikabeln och vila bort den från batteriet tills hela installationen är klar .
4

Lyft den positiva batterikabeln från batteriets pluspol och placera ringen terminalen från förstärkaren kabelsats på den positiva batterikabeln inlägget. Placera den positiva klämman batterikabeln över ringen terminalen och dra åt skruven för att fästa kabeln till batteriet.
5

Ta bort säkringen från säkringshållaren på ringen terminalen.
6

Anslut strömkabeln från förstärkaren kabelsats in i ringen terminalen. Drag kabeln in i kabinen av fordonet genom brandväggen. Använd en redan etablerad väg till insidan av fordonet eller skapa en ny med en borr och 14mm borr. Placera en gummigenomföring i den nya öppningen om du väljer att borra ett hål speciellt för amp strömkabeln.
7

bort bilens stereo. Konsultera manualen reparationsinformation för specifika instruktioner.
8

Koppla stereo ledningarna från baksidan av stereon och anslut ledningar kontakterna i kabelnätet adapter. Anslut kabelstammen adaptern leder till uttagen på baksidan av stereon.
9

Anslut signal-och strömpåslag på kablar i lämplig adapter kablage leder. Mata kablarna genom baksidan av bilens stereo docka och ner till golvet bakom instrumentbrädan.
10

tillbaka stereon i dockningsstationen enligt anvisningarna i fordonet reparationshandboken.

11

Kör strömkabeln och signalkabeln ner motsatta sidor av fordonet till den plats på förstärkaren. Elkabeln kommer att orsaka störningar om läggas parallellt med signalkabel.
12

Anslut strömkabeln till ineffekt på förstärkaren.
13

Anslut signalen och strömpåslag på kablar till förstärkaren. Se amp handbok för korrekta kopplingspunkter.
14

Infoga en 16 gauge jordledning (ingår i förstärkaren kabelsats) till grundstötning ingången på förstärkaren. Anslut kabeln till en skruv eller bult nära förstärkaren. Varje skruv eller bult som är mindre än 20 inches bort från förstärkaren och direkt kopplad till fordonets ram fungerar som en fullgod jordning källa.
15

Anslut högtalarkablarna till förstärkaren. Route högtalarkablarna till placeringen av högtalarna du vill ha förstärkt.
16

Ta bort lager högtalarna följa instruktionerna för detta i reparationshandboken.
17

Anslut högtalarkabeln från förstärkaren till uttagen på baksidan av de nya högtalarna.
18

Placera högtalarna i sina dockor och sätt tillbaka skruvarna som används för att hålla fabriken högtalarna på plats.
19

tillbaka högtalaren täcker över den nya högtalaren (vanligen genom att trycka ordentligt på locket för att knäppa den på plats igen på akterdäck eller dörrpanelen). Återgå till motorrummet.
20

Placera den negativa batterikabeln tillbaka till den negativa batteripolen inlägget. Dra kabeln klämman till posten med en skiftnyckel eller en uppsättning tänger.
21

tillbaka säkringen till säkringshållaren på ringen terminalen. Stäng bilens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81646.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.