Hur ansluta Bilstereo till en Wire Harness

Ansluta ett kabelnät är en av de enklaste delarna av att ersätta din bilstereo. Med tillkomsten av anpassade kablage som säljs baserat på ledningarna i de flesta fordon, förbinder dem är helt enkelt en fråga om att matcha färgen på trådarna som redan ingår i din fabrik bilens ljudsystem. Med lite tålamod kan du ha en eftermarknad enhet igång i bilen på nolltid. Saker du behöver
pressverktyg
Lödkolv
Löd
Crimp caps
Kabelskalare
Voltmeter (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Förbered alla avskalade kablar med en kabelskalare att exponera tillräckligt tråd för att göra en bra anslutning. Vid ledningsdragning en sele, kan du använda kontaktpressning mössor eller löda varje anslutning. Lödning kommer att säkerställa att anslutningarna är bra medan crimp mössor är snabbt och enkelt.
2

Anslut ström-ledningar från fordonet till ledningsnätet. Detta gör att huvudenheten ska slås på och stängas av med strömbrytaren. Med en inkopplingsbar tråd kommer bilstereon fungerar inte när bilen är avstängd. Du kan också gå förbi den här funktionen och anslut strömkabeln från bilen direkt till stereon, vilket kommer att ge konstant ström till huvudenheten.
3

Fäst jordledningen till kabelnätet eller använda en nära bult eller skruv så att den avskalade änden av de kabeln rör metall. Du kan ansluta denna kabel till någon bergvärme, men utan det, kommer din bilstereo inte fungerar, och du måste ta bort det och så småningom ansluta marken någon gång. Se till att den är i tät, om du använder sele, som lösa anslutna jordkablar kan introducera oönskat brus i ditt ljudsystem.
4

Anslut varje av de färgade högtalarkablarna till motsvarande kabel i sele. Om de inte stämmer överens och du är osäker på vilken färg går med vad, kan du använda en voltmeter för att se till att ingen av dem bär någon makt. Om de inte gör det, kan du ansluta dem och testa anslutningarna när stereon har ström. Du kan snabbt justera någon som inte är korrekt innan du sätter huvudenheten i instrumentpanelen.
5

Anslut kabeln nödbroms om du använder en huvudenhet som har video. Detta är en säkerhetsfunktion som bara gör att du kan använda video när bilen är i "Park" för att förhindra eventuella distraktioner under körning. Förbi denna säkerhetsfunktion kommer att ta bort något ansvar för tillverkaren i händelse av en olycka. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80957.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.